marian morar
m install
nello construct

Ștrandul Durgău se deschide când temperatura apei va atinge nivelul necesar!

zamblau eugen

Conducerea societății Salina Turda SA a anunțat că Ștrandul Durgău nu poate fi deschis decât în momentul în care sunt îndeplinite anumite condiții, respectiv parametrii, inclusiv în ceea ce privește temperatura apei. Până când apa din cele două lacuri nu atinge temperatura necesară, nu se poate deschide ștrandul. 

Din acest motiv, data de deschidere a ștrandului Durgău diferă de la un an la altul. Dacă anul trecut ștrandul s-a deschis pentru public din 8 iunie 2019, în anul 2013 s-a deschis în 22 iunie, în anul 2015 din 9 iunie, iar în anul 2017 din 23 iunie. Practic, deschiderea ștrandului este corelată cu temperatura zilnică, care influențează temperatura apei. În condițiile unor perioade mai lungi de ploi, deschiderea ștrandului se amână.

”Nu putem deschide ștrandul decât în momentul în care avem temperatura necesară în apa lacurilor. Anul trecut am deschis din 8 iunie, pentru că timpul a permis acest lucru. Eu m-am ocupat de administrarea ștrandului și anul trecut, atât în ceea ce privește respectarea parametrilor pentru deschidere, cât și în privința activitții comerciale, respectiv a încasărilor. Anul acesta încă nu am reușit să-l deschidem, pentru că temperatura încă nu a permis. Nu se pune problema că nu avem personal. Tot personalul este deja angajat! Vom anunța în momentul în care vom deschide ștrandul., ne-a declarat directorul intermar al societății Salina Turda SA, Emil Turean.

Ștrand Durgău – tratament și relaxare

Tratamentul balnear este asigurat de cele doua lacuri sărate, lacul Rotund și lacul Ocnei, apărute în urma prăbușirii a doua foste mine de sare și a inundării acestora.

Inceputurile tratamentului balnear la Turda sunt situate în timp în anul 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele staţiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneaţie şi terapie în mod empiric şi cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecţiunilor reumatismale, de circulaţie periferică şi a afecţiunilor ginecologice.

Continutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, este un prim pas spre valorificarea complexă a potenţialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungata tradiţie, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiştilor un minunat loc de recreere şi destindere într-un cadru natural. Pentru confortul turiştilor au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, duşuri şi un bar cu terasă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2