fbpx

Icon 4 Comentarii

salina turda gbr

Wendy Driver, blogger de turism la publicația britanică Daily Mail, a vizitat România toamna trecută, iar experiența a impresionat-o profund. Jurnalista susține că s-a simțit ca într-un film cu James Bond atunci când era în Salina Turda și recomandă România ca destinație bună, cu multe frumuseți și prețuri mici.

„Am simțit că am intrat într-un film James Bond. Stăteam într-o peșteră uriașă, înconjurată de apele unui lac subteran. Pe un perete vedeam o cascadă strălucitoare de sare cristalizată, formată pe pereții negri la sute de metri deasupra mea, în timp ce stalactite delicate erau suspendate ca țurțurii pe tavan”, își începe Driver prezentarea vacanței din România pe care o descrie ca una dintre cele mai ieftine și destinații din Europa, citată de Libertatea.

„Salina Turda din România este atât de mare încât găzduiește o sală de spectacole, un loc de joacă și chiar o roată Ferris. Datând din secolul al XVII-lea, seamănă cu un oraș subteran, cu puțuri de mină imense și tuneluri de peste un kilometru săpate în stâncă. Se află la doar câțiva kilometri de Cluj Napoca, capitala Transilvaniei”, mai menționează jurnalista britanică.

Salina Turda a reușit, în ultimii ani, să atragă numeroase remarci pozitive, ceea ce a determinat și o creștere a afluxului de turiști, în anul 2018 fiind înregistrați aproape 700.000 de turiști care au intrat în subteranul fabulosului loc de la Turda.

Reprezentanții administrației locale intenționează să extindă zona vizitabilă cu un nou proiect pentru care speră să atragă fonduri europene. Este vorba despre includerea Minei Iosif în circuitul turistic.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Taca Vas · 15:56 20.01.2019
  Aventura incepe odata cu accesul la salina, drumuri cu gropi, mizerie, aglomeratie de nedescris si probleme infinite cu parcarea. Astea trebuie remediate de urgenta, probaganda ieftina nu mai pacaleste pe nimeni.
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Gelu FLOREA · 16:33 20.01.2019
   Personal, nu cred că jurnalista din Anglia făcea vreo propagandă... Propaganda înseamnă altceva... Ea doar a consemnat anumite lucruri, după o vizită în România...
   • Acest comentariu este nepublicat.
    Mihai · 12:42 21.01.2019
    Salina Turda este intradevar o locatie unica! Pacat ca pana sa ajungi la ea trebuie sa parcurgi niste drumuri romanesti care nu ne fac cinste ! Am dat de o groapa in asfalt, venind catre centru, de la sensul giratoriu mare, inainte de cel mic, de am crezut ca imi rup masina!
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Alteceva · 12:50 21.01.2019
   Daca si acum sunt probleme cu parcarea.... Probabil cu parcarea gratuită. Dar oriunde in lumea asta la orice obiectiv turistic, platesti, accesul si parcarea. Referitor la mizerie, din cate stiu eu ea nu cade din cer, e rezultatul civilizației la nivelul primatelor a celor care vizitează obiectivul turistic. Oricat ai strange dupa acesti bipezi, nu se termina mizeria fiindca ei nu contenesc in a-si marca teritoriul cu gunoaie. Drumul de acces e fara gropi, doar denivelat, si se pare ca va fi reparat pe fonduri EU. Sanatate
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator