fbpx

Scrie un comentariu

salina vizitat

Numărul turiştilor care au vizitat Salina Turda în 2018 se aproprie de de populaţia judeţului Cluj, care depăşeşte 730.000 de persoane. Peste o treime sunt străini. 


Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că peste o treime din turişti a provenit din străinătate, ceea ce confirmă că promovarea externă a salinei a dat roade.

Am înregistrat anul trecut un record de turişti care au vizitat Salina Turda, de aproape 690.000, în creştere cu 12% faţă de 2017, din care 35% au provenit din străinătate, din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel, Germania. Acest lucru ne confirmă că promovarea Salinei Turda în extern a dat roade şi că suntem extrem de bine cotaţi în turismul internaţional. Ca planuri pentru acest an, ne propunem să înaintăm cu finanţarea pentru dezvoltarea turistică prin includerea în circuit a minei Iosif, cunoscută sub numele de Sala Ecourilor. Proiectul necesită o finanţare de 20 de milioane de euro, studiul de fezabilitate este finalizat şi trebuie să identificăm axele de finanţare împreună cu Primăria Turda. Deschiderea minei Iosif înseamnă dublarea circuitului vizitabil din Salina Turda”, a spus Baciu.

Potrivit acesteia, proiectul prevede, printre altele, rezolvarea accesului pe verticală în salină prin montarea unor lifturi cu o capacitate de 60 de persoane, astfel încât să fie excluse scările.

Reamintim că Salina Turda a fost principalul punct de atracție din zonă și în perioada sărbătorilor de iarnă. Un număr impresionant de turiști au trecut pragul obiectivului menționat în perioada Crăciunului dar și de Anul Nou.

Potrivit lui Tudor Bodea - șef serviciu turism în cadrul Salinei Turda, în perioada 24.12.2018 - 02.01.2019 un număr de 11.781 de persoane au vizitat salina, cu o creștere constantă a numărului de turiști în perioada vizată de la 451 în 24 decembrie la peste 2.000 de turiști în 2019.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate