fbpx

Scrie un comentariu

salina expozitie

Un nou spațiu vizitabil a fost deschis publicului în Salina Turda. Este vorba de intrarea în mina Iosif, unde acum turiștii pot admira o expoziție de artă contemporană (UNDERGROUND CITY XXI), realizată de asociația „Labin Art Express”.

 

Șeful serviciului turism din cadrul Salinei Turda, Tudor Bodea, ne-a declarat: „Salina Turda a deschis, de curând, un nou spațiu vizitabil: intrarea în Mina Iosif (Sala Ecourilor). Sala a fost pusă în valoare prin prisma faptului că aceasta odată cu proiectul de modernizare a Minei Iosif își va schimba forma și scopul, iar deschiderea ei în acest moment reprezintă un nou punct de atracție pentru turiștii Salinei Turda. Odată cu deschiderea acestei săli, în interior a fost amenajată o expoziție de artă contemporană realizată de către asociația „Labin Art Express” din Croația, care are ca scop principal punerea în valoare a fostelor mine sau zone industriale prin artă și cultură. Această expoziție se încadrează în proiectul european derulat de platforma internațională „Art of Culture”, platformă care are membrii din numeroase tari europene precum Croația, Serbia, Slovenia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Cehia și Romania. În prezent, expoziția poate fi vizitată zilnic în intervalul orar 11-15.”

Artefactele care pot fi văzute în cadrul expoziției au fost realizate de asociația croată. Asociația vrea să arate publicului prin diferite expoziții și proiecții video cum era lumea minerilor, într-un mod inovativ și modern.

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate