fbpx

 
 
Scrie un comentariu

salina turda banner

Vă reamintim că începând cu 18 Mai 2018 puteți achizitiona online biletele de acces în Salina Turda! Pentru reducerea timpului de așteptare la intrare, vă recomandăm https://www.bilete.ro/salina-turda/

We remind you that from the 18th of May 2018 you can buy online the tickets for entering Turda Salt Mine. Skip the line, buy online at https://www.bilete.ro/salina-turda/

Emlékeztetjük Önöket, hogy 2018. május 18-tól online is megvásátolhatják belépőjegyüket a Tordai Sóbányába. Ha nem szeretnének sorba állni, ajánljuk a https://www.bilete.ro/salina-turda/ honlapot.

Salina Turda reprezinta o atractie turistica aflata in subteran, la o adancime de aproximativ 120 m fata de suprafata.
Un lucru interesant este faptul ca o mina atat de valoroasa din punct de vedere istoric a fost modernizata in decurs a mai putin de 2 ani, iar acest lucru atrage un numar de aproximativ 600 mii de vizitatori pe an.

Aceasta mina de sare reprezinta locul in care istoria si elementele futuristice se intalnesc, toate intr-un micro-climat foarte sanatos. Mina ofera vizitatorilor oportunitatea de a beneficia de efectele halo-terapeutice, mai precis prin speleoterapie, pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii precum astmul, bronsitele sau alergiile.

De asemenea, mina ofera posibilitatea turistilor de a se plimba cu barcuta la 120 m adancime sau a folosi singura roata panoramica din Europa ce se afla in subteran. Cu toate acestea, inainte de a ajunge la zona de agrement, turistii trebuie sa strabata un tunel orizontal, care ii va conduce prin mai multe trepte spre un lift panoramic care prezinta Mina Rudolf in toata splendoarea ei. Pentru cei cu frica de inaltime, exista posibilitatea de a coborî pe vechile trepte folosite inca de la jumatatea secului 19.

Salina Turda reprezinta astazi expresia expoatarii sarii si importanta ei in randul societatii. (vez etimologia cuvantelor: salar, soldat). Sarea a fost exploatata in aceasta zona inca din perioada din perioada pre-romana si romana. Cu toate acestea cea mai veche sala ce se viziteaza astazi este mina Maria Terezia, unde exploatarea incepe in anul 1690. Toata exploatarea la Turda a fost facuta manual pana in anul 1932, an in care mina este comlet inchisa pentru exploatare.

Chiar daca mina a fost inchisa, dupa anul 1932 mina este foslosita in alte scopuri: prima data ca adapost anti-aerian in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, iar mai apoi ca loc de depozitare a produselor lactate, pana in anul 1990. Incepand cu 1992 mina este deschisa ca baza de tratament si obiectiv turistic, urmand ca intre 2008-2010 sa fie modernizata si adusa la stadiul actual.

Principalele puncte de atractie din Salina Turda sunt urmatoarele:
- Sala Ecourilor
- Crivacul sau Masina de extractie
- Sala Altarului
- Mina Rudolf – cu liftul panoramic, roata panoramica, amfiteatru, mini-golf, etc.
- Mina Terezia – lacul subteran cu barcute, cascada de sare
Pe langa mina in sine, societatea mai are in administrare un bazin de inot didactic, Hotelul Potaisa*** care detine si un complex balnear unde cei care doresc se pot bucura de bazine cu apa calda, jacuzzi, sauna umedat, sauna uscata, sala de fitness sau proceduri de masaj, imachetari sau drenaj limfatic. 
Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial al Salinei Turda: www.salinaturda.eu

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate