fbpx

 
 
Scrie un comentariu

salina centenar

Proiectul de tineret „Un veac de tinerețe” este un eveniment care marchează Centenarul Marii Uniri în Salina Turda.

 

Evenimentul este realizat în colaborare cu Teatrul Aureliu Manea Turda. Participanți, tineri din centrele de tineret din Sibiu și din împrejurimile Sibiului și din Republica Moldova.

În activitate sunt implicați 40 de tineri din România si din Republica Moldova care lucrează în aceste zile la expoziția fotografică intitulată “Unirea văzută din Moldova și Romania”, în cadrul proiectului “Un veac de tinerețe”, organizat pana în data de 27 iulie de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret din Sibiu și Asociația Obștească a Copiilor și Tineretului “Moștenitorii” din Bălți, Republica Moldova.

Amintim cu această ocazie că joi, la Turda, aleșii locali au discutat printre altele și despre evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri, finanțate din bugetul local al Municipiului Turda.

Printre activitățile menționate se numără și România 100, Mihai Viteazul-Prima Unire a tuturor românilor- Fila de istorie reconstituită, eveniment ce va avea loc pe 19 august la Mănăstirea Mihai Vodă.

Proiectul își propune realizarea unui eveniment grandios prin aducerea aminte a unei pagini din istoria neamului românesc, respectiv Prima Unire a tuturor românilor din anul 1600.

Bugetul estimat al tuturor cheltuielilor cu evenimentele dedicate Centenarului se ridică la 698.810 lei.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate