fbpx

Icon Scrie un comentariu

salina ie

Duminică, 24 Iunie Salina Turda a marcat Ziua Universală a Iei, în semn de respect și apreciere pentru portul popular românesc devenit simbol mondial.

 

În acest sens, angajații Salinei Turda în frunte cu directorul general, Simona Baciu, și-au întâmpinat vizitatorii în celebrele straie populare românești.

„Dansul și Ia sunt bucuriile turiștilor la Salina Turda! Personalul i-a întâmpinat în costume tradiționale românești pe toți cei care ne-au trecut pragul astăzi” transmite conducerea Salinei.

Tot ieri, în Parcul Teilor din Turda a fost organizat un program folcloric dedicat iei românești și valorilor tradiționale.

În anul Centenarului, pentru prima dată la Turda, a avut loc un spectacol dedicat portului popular autentic, organizat de Primăria Municipiului Turda, Consiliul Local și Casa de Cultură.

Toți cei care au fost prezenți duminică în Parcul Teilor au putut urmări momente de joc și cântec popular oferite de Ansamblul Datina al Casei de Cultură Turda, precum și un concert de muzică populară susținut de artiștii: Claudiu Ferko, Marcela Silaghi, Mihai Trif, Amalia Chiper Iurian.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator