fbpx
Icon Scrie un comentariu

Proiect Salina

Se pregătește un nou proiect spectaculos pentru Salina Turda, care vizează punerea în circulație a Minei Iosif. Investiția s-ar ridica la circa 10 milioane de euro și ar duce la depășirea cifrei de 1.000.000 de turiști pe an, conform aprecierilor primarului Cristian Matei.

 

„Va fi o cale care va duce deasupra masivului care conține Salina Turda. Deci se va ieși cu liftul în aer liber într-un turn de 30 de metri înălțime. Acolo vor exista lacuri cu apă dulce, cu apă sărată, va exista o capelă, vor fi tot soiul de pavilioane pentru cadouri, pentru suveniruri, după care cu cel de al doilea lift se va coborî în Salina actuală, mina Rudolf”, a spus primarul Cristian Matei în emisiunea CityNEWS LIVE de pe LOOK TV.

„Noi suntem acum la etapa de final de proiect. Proiectul pentru deschiderea finanțării presupune un studiu de fezabilitate. Execuția propriu-zisă, pentru că nu construim ci săpăm, este vorba de două lifturi de circa 210 metri înălțime, este o perioadă între doi și trei ani de realizare”, a mai spus primarul din Turda, citat de CityNews.ro.

Proiectul care este aproape gata pentru mina Iosif  este proiectat de aceiași arhitecți care au proiectat salina pe care o știm azi. 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator