marian morar
m install
nello construct

Mediafax: Record de vizitatori în 2017, în cel mai frumos loc subteran din lume, aflat la Turda!

zamblau eugen
floris

Salina Turda din judeţul Cluj a înregistrat, în 2017, un record de vizitatori de peste 600.000 de persoane, din care 35% au fost din străinătate, cei mai mulţi din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania, transmite corespondentul Mediafax.

 

„Am înregistrat anul trecut un record de vizitatori ai Salinei Turda, de 618.200 de persoane, dintre care 35% au fost din străinătate, cei mai mulţi din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania. Numărul turiştilor străini a crescut de la 30% în 2016, la 35% anul trecut. În prezent suntem în lucru cu un studiu de fezabilitate pentru includerea ultimei mine, mina Iosif, situată la peste 110 metri adâncime, în circuitul turistic, document care să fie finalizat în acest an, şi identificarea soluţiilor de finanţare a proiectului. Sperăm să ne apucăm în acest an chiar de proiectare, după care va urma execuţia lucrărilor. Estimăm o investiţie de 10 milioane de euro, care va duce la dublarea capacităţii de vizitare a Salinei Turda”, a spus sursei citate Simona Baciu, director al SC Salina Turda SA.

Simona Baciu a precizat că cea mai bună variantă de extindere a circuitului din Salină, cu Mina Iosif, ar fi prin fonduri europene, Salina Turda fiind un exemplu de bune practici, având în vedere modul în care a fost implementat precedentul proiect cu finanțare europeană, care a transformat salina turdeană în cel mai frumos loc subteran de pe planetă!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: