Live Video
 

Salina Turda și-a stabilit programul pentru perioada sărbătorilor pascale

modulo 550

terran 650

Programul de vizitare în perioada Sărbătorilor de Paste, 15 – 17 aprilie 2017, va fi zilnic de la ora 9:00 la 17:00, cu ultima intrare la ora 16:00, anunță conducerea obiectivului turistic.

Salina Turda a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic public din România, după ce a înregistrat, anul trecut, peste 600.000 de turiști, 2016 fiind și anul cu cei mai mulți vizitatori din istoria minei de sare.

Datorită afluenței foarte mari, în ceea ce privește numărul de vizitatori și creșterea constantă a celor care decid să viziteze, anual, Salina din Turda, conducerea societății a luat în calcul mărirea spațiului vizitabil. Se preconizează amenajarea Minei Iosif. În acest sens, se dorește atragerea unor fonduri europene, așa cum a fost și investiția din anul 2008-2009.

Extinderea zonei vizitabile în Mina Iosif ar însemna, practic, dublarea capacității de vizitare a Salinei. Totodată, se dorește și o investiție pe partea de acces vertical (lift), care să poată susține o afluență mai mare de public.

Ca o noutate, procedeul străvechi de extracție a sării din Salina Turda va putea fi văzut ”pe viu” de vizitatorii Salinei Turda, cu ajutorul unei machete funcționale la scară care a copiat în detaliu tot mecanismul pus în mișcare odată cu rotația cailor, reconstituind astfel ”extracția” sării. 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...