fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

Scrie un comentariu

De ce vor fi tehnologiile robotice și mai populare în 2021

Tendința de digitalizare și de robotizare este una ascendentă în ultima perioadă. În 2021, se estimează că acest tip de tehnologii vor fi din ce în ce mai populare. Apariția unor anumite tipuri de roboți va determina adoptarea de către mai multe companii a acestor tehnologii. Astfel, mai jos vă vom prezenta câteva tipuri de roboți și modalitatea în care aceștia vor impacta pozitiv diversele sectoare economice.

  1. Roboții colaborativi

Cunoscuți și sub denumirea de coboți, roboții colaborativi sunt concepuți să lucreze în siguranță alături de oameni, fără a fi necesare anumite bariere de siguranță. Senzorii avansați, software-ul, dar și brațele acestora le permit să detecteze orice schimbare în mediul lor de lucru și să acționeze în mod sigur. Se preconizează că acest segment al tehnologiei robotice va crește cel mai mult în următorii ani, datorită software-ului ușor de programat.

  1. Dronele Comerciale

Avantajele utilizării tehnologiei dronelor comerciale includ dezvoltarea unor sisteme autonome care pot naviga mai departe de cât de se poate vedea cu ochiul liber,dar care au senzori îmbunătățiți, baterii, materiale ușoare. De exemplu robotica 3D a dezvoltat drone care se pot monitoriza singure cu ajutorul unor senzori și tehnologii de automatizare avansate, făcându-le astfel candidatele perfecte pentru logistică, transport și aplicații militare. 

  1. Roboți cu Inteligență Artificială (IA)

Roboții cu IA pot practic să învețe prin muncă. Cu ajutorul actuatoarelor, senzorilor, sistemelor de vedere și a software-ului avansat, aceștia colecționează și analizează datele din mediul înconjurător în timp ce lucrează și răspund în timp real cu îmbunătățiri. Algoritmul utilizat pentru IA devine din ce în ce mai eficient cu cât robotul muncește mai mult și obține mai multe informații. Utilizarea acestor tipuri de roboți merge dincolo de sfera producției din fabrici. Astfel, în ziua de azi IA este utilizată pentru traduceri, detectarea unor afecțiuni, în aeroport pentru recunoașterea facială, chiar și pe cazinourile online și platformele de trading precum NetBet cote pariuri, Market Watch, Robinhood pentru a nu permite accesul minorilor pe acestea.

  1. Roboți care se vindecă singuri

Dezvoltările în tehnologiile auto-vindecătoare permit roboților să se repare singuri. O echipă de cercetare din Europa a dezvoltat roboți din plastic flexibil cu fibre de senzor incorporate pentru a detecta daune la structura lor și pentru a-i stimula să se repare fără nevoia intervenției umane. Astfel, roboții sunt capabili să repare zonele cu probleme, proces ce durează de la câteva minute până la o săptămână.

  1. Roboți personalizați

Din ce în ce mai mulți fabricanți își personalizează roboții industriali pentru ca aceștia din urmă să îndeplinească nevoile operațiunilor. Roboții construiți pe șase axe sunt preferați pentru că au un spațiu mai mare de lucru și pot fi personalizați pentru a se ocupa de o gamă mai largă de aplicații de fabricație. Aceștia pot fi dezvoltați chiar mai mult prin adăugarea unor sisteme cu camere care sunt integrate controalelor robotului pentru a crea mișcări specifice unei activități specifice.

Roboții industriali au devenit din ce în ce mai ușor de folosit și programat, cu mai multe funcționalități. Aceștia sunt de asemenea utilizați pentru eficientizarea funcțiilor lanțului de aprovizionare.  Disponibilitatea mai mare al acestora alături de noile avansări ale tehnologiei robotice fac ca roboții să fie din ce în ce mai populari în 2021.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate