fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

Scrie un comentariu

Tendințe ale învățământului online în 2021

În ultima perioadă, educația online a avut o importanță tot mai mare. Tot mai multe companii au trecut de la trainingurile la clasă la cele online, iar instituții culturale precum Goethe oferă de câțiva ani cursuri hibrid- combinație între cursurile online și la clasă. Cercetătorii prevăd că dezvoltarea rețelelor 5G o să elimine majoritatea barierelor tehnologice și va permite accesul la educația online pentru utilizatorii noi. Astfel, în continuare puteți regăsi câteva dintre tendințele  învățământului online care vor deveni tot mai populare.

Învățământul aplicat

Ceea ce vrea să spună acest concept este că practica este mai importantă decât teoria. Pentru a avea succes și a fi căutat pe piața muncii, nu este necesar doar să știți teorie, ci este nevoie să fiți capabili să și faceți acele lucruri. Potențialii angajatori nu mai sunt interesați doar de ce știu cei care aplică la job despre social media, ci aceștia vor să vadă ce pot pune în practică potențialii angajați.

În India, unul dintre statele cu cea mai competitivă piață a muncii și totodată o piață cu un potențial imens pentru învățământul online a implementat abordarea aplicată a educației în politica sa de educație națională. Acest lucru înseamnă că mai multe cursuri se bazează pe principiul învățatului prin practică spre deosebire de studiul teoriei și aplicarea apoi a acesteia în două exerciții practice. 

Învățarea foarte rapidă

Utilizatorii cursurilor educaționale se uită atent la durata cursurilor. Majoritatea preferă să participe la trei cursuri scurte în sesiuni mai scurte, în defavoarea unui curs lung. Conform unui studiu din 2014, 94% dintre studenții cursurilor online preferă module educaționale mai scurte, iar 65% dintre aceștia consideră că prea multă informație este oferită în fiecare modul. Educația rapidă oferă și obținerea unor cunoștințe rapide fără a sacrifica prea mult timp liber pe care mulți dintre cursanți, în special adulții îl folosesc în scop recreațional, pentru a se juca jocuri video, a paria la NetBet cazinou online, a merge la sport, sau chiar la un spa.

Focus pe îmbunătățirea abilităților

Facultățile și universitățile obișnuiau să ofere studenților o perspectivă largă pentru a le forma viziunea asupra lumii, dar fără a satisface deplin cererea de practică. Acestea ofereau o educație completă excelentă care venea cu costul de a petrece câțiva ani buni în sălile de seminar. În ziua de azi complexitatea taskurilor devine din ce în ce mai mare și se schimbă la viteza luminii. Acest lucru ne spune că nu ne mai ajunge timpul. Mai mult, în 2020 a existat o cerere crescută pentru cursurile de soft skills. Ceea ce utilizatorii vor este să poată îmbunătăți rapid anumite abilități pe care să le pună în practică pentru a vedea rezultate reale.

Învățatul pe bucăți mici

S-a dovedit că ne descurcăm mai bine dacă învățăm puțin câte puțin. Un teanc de cărți pe care îl avem de citit pune presiune enormă asupra noastră, iar învățatul pe bucăți este mult mai potrivit stilului de viață modern. Angajatorii au observat de asemenea avantajele micro-învățatului. Companiile precum Google deja au început să ofere traininguri scurte ca parte din pachetul de beneficii. O astfel de educație este mai accesibilă ca preț și oferă rezultate imediate.

În 2021, principalele tendințe ale educației online vor fi bazate mai mult pe practică, aceasta fiind mult mai importantă decât teoria, iar posibilitatea de a învăța concepte într-un timp cât mai scurt va fi cheie.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate