fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

Scrie un comentariu

161749109 114112730744409 5578091482736320917 n

Programul se desfășoara joi dimineata, de la ora 10:00 la FUN Kids Turda (Piața 1 Decembrie 1918 nr. 11, fosta CT), cu incepere din 1 aprilie.  La activități participă mămici/tatici/bunici/bona cu copiii între 6 - 24 de luni.

Grup restrans de 8 -10 copii.

Activități: inițiere în rutine, jocuri senzoriale și de mișcare, activități muzicale, învățare timpurie prin joacă.

https://www.facebook.com/events/1886102714897372/

tel./whatsapp:

 • 0741020430, Ioana
 • 0744519616, Nicoleta

80% din creierul copilului se dezvolta in primii 3 ani de viata. Ne propunem sa contribuim impreuna la educatia timpurie a copiilor si parintilor lor.

Vă puteți înscrie dând click AICI.

Ce înseamnă Programul LUDO BEBE pentru MAME?:

*mama iasă din mediul casei împreună cu bebelușul său și are ocazia de a *interacționa cu alte mame (într-un mediu cald unde poate să împărtășească experiențe asemănătoare cu celelate mame)
*participă la un prim program educațional pentru ea și bebeluș în care descoperă metode simple de a relaționa cu copilul (propiu-zis învață practic rutine, jocuri simple și activități pe care ulterior le pot practica și acasă, în familie)
*mama obtine informații valoroase legate de diverse situații care pot să apară pe parcursul dezvoltării copilului (informații legate de limite, comunicare, ritm de joacă și odihnă, informații despre dezvoltarea psihologică a copilului ), *toate ne ajută să întelegem mai bine copiii și comportamentele lor, ne ajută să fim mai siguri în relația și creșterea lor zilnică
*mama învață propiu -zis rutine simple pe care ulterior le poate folosi și acasă cu copilul sau copiii săi

Ce înseamnă Programul LUDO pentru BEBE?

*bebelușul însoțit de mama lui sau de o persoană apropiată iasă din mediul casei și începe să exploreze ceva nou 
*are ocazia să inceapă să interactioneze cu alti copii de vârsta lui
*învață rutine - activități extrem de utile pe parcursul întregii vieți (să salute, să împartă jucării, să participe alaturi de mama la jocuri simple, să adune jucării)
*este încurajat să își dezvolte abilități de joaca si explorare bazate pe simturi (prin muzica, semne, explorare tactila sau gustativă)
*chiar dacă sunt mici și nu vorbesc propiu-zis, bebelușii sunt încurajați să se exprime prin semne (cântece simple și semne simple la cuvinte folosite de obicei, jocuri de miscare )

PROGRAMUL LUDO BEBE - propune Activități de Stimulare timpurie pentru copiii mici

Ne pasă de consolidarea legăturii emoționale dintre mamă și copil, de aceea vă oferim un spațiu pregătit pentru a vă împărtăși cu cei din familie creșterea și dezvoltarea bebelușului vostru încă din primele etape. Vrem ca Întâlnirile de stimulare timpurie a mamei și a bebelușului să fie foarte distractive, pline de jocuri și muzică de care voi și bebelușul vă veți bucura din plin. Asfel că sunteți bineveniți cu copiii de la 6 luni până la 24 de luni. Activitățile sunt ghidate de o persoană specializată în animație socioeducativă și va adapta jocurile și activitățile de învățare și socializare la grupul de mame și copilași. Întâlnirile durează 1 oră și se solicită să veniți cu haine confortabile. Programul LUDO BEBE este împărțit în trei etape, pe parcursul a 15 săptămâni. La finalizarea fiecărei etape se realizează o mică absolvire și trecem la etapa următoare.

Etapa I 
În această etapă căutăm ca obiectiv ca bebelușul să-și trezească simțurile cu activități vizuale, tactile și auditive și să obțină conștiința de sine prin masaj.
Etapa 2
În etapa 2 promovăm mișcarea bebelușului și consolidăm socializarea.
Etapa 3 
În etapa 3, reafirmăm siguranța mersului și începem concepte pre-academice. 

Faceți Programare la o oră de încercare gratuită și începeți să faceți parte din comunitatea noastră LUDO. Contact: 0741020439, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Stimularea timpurie favorizează dezvoltarea abilităților emoționale, sociale și motrice la bebeluși, este atenția acordată copilului în primele etape ale vieții sale, cu scopul de a-și spori și dezvolta la maximum fizicul, intelectualul și afectiv, printr-un program de activități sistematice și secvențiale care acoperă toate domeniile dezvoltării umane.

De ce? Legătura „copil-părinte” oferă un sentiment unic de securitate care stimulează stima de sine, în special la sugari (bebeluși). Activitățile îl vor ajuta pe cel mic să crească și să înflorească. Misiunea cursului este de a ajuta la educarea și abilitarea noilor părinți prin aceste activități de legătură familială. Copiii vor fi stimulați prin muzică, mișcare și artă. Copiii își vor construi, de asemenea, încrederea în sine și stima de sine prin jocuri și activități senzoriale, dansuri cu coregrafii foarte simple, toate adaptate la vârsta lor și prezentate într-o rutină la fiecare întâlnire.

Activitățile sunt create pentru a încuraja:

 • dezvoltarea sugarului
 • încurajarea părinților de a crea rutină și disciplină în activităție de zi cu zi 
 • stimulare senzorială
 • motricitate fină
 • repetiţie
 • coordonare ochi- mână

Programul de Activități LUDO BEBE ȘI MAMI se vrea a fi o primă modalitate de a introduce mișcarea, muzica și arta în viața copiilor mici și a membrilor familiilor acestora.

CUM S-A dezvoltat LUDO BEBE ȘI MAMI? 

Ca și animator socioeducativ și formator de animatori, de câțiva ani Ioana a dezvoltat diverse servicii în industria recreativă pentru copii în Cluj-Napoca și împrejurimi. Acum 5 ani când am devenit mămică am fost dornică să-m înscriu copilașii la programe pentru mămici și bebeluși ca să începem dezvoltarea abilităților sociale și în acelș timp, să învăț jocuri și activități pentru ei adaptate la vârsta lor. Ne-au prins atât de bine pentru relația noastră și legătura care se crează între noi. Ulterior, am fost surprinsă să aflu că, din păcate, există foarte puține opțiuni de activități pentru copiii cu vârsta sub 3 ani și părinții lor. Mulți prieteni și mame au împărtășit această dezamăgire cu mine și m- au încurajat să dezvolt un asfel de proiect pentru a umple golul din zonă în ceea ce privesc activitățile pentru mămici cu bebeluși și todleri. Așa s-a născut LUDO BEBE ȘI MAMI - Program de activități pentru mămici și bebeluși prin care încurajăm educația timpurie - dezvoltarea de Abilități sociale și încredere în sine prin muzică, mișcare și activități senzoriale.

Asfel de cursuri au fost supuse unor cercetări de specilitate și sunt încurajate de specialiști. iată câteva motive: 

Creierul bebeluşilor este pregătit să învețe dar şi să înțeleagă limba de la o vârstă fragedă. mecanismele de procesare lucrează deja de când aceștea sunt mici. Creierul bebeluşilor pare să fie pregătit să învețe dar şi să înțeleagă limba de la o vârstă fragedă
IQ-ul copilului poate crește cu până la 25%, dacă acesta va beneficia de o stimulare intelectuală corectă în această etapă e vieții sale
acei copii ce beneficiază de programe de educație timpurie au o dezvoltare emoțională mai complexă și mai armonioasă decât cei ce nu au beneficiat, pentru simplul motiv că experimentează alături de mamele lor metode și tehnici eficiente deja testate și practicate

Subiecte pe care le vom aborda cu mămicile pe parcursul întâlnirilor:

 • Despre caracteristicile dezvoltarii copiilor la varsta 6 - 24 luni
 • Importanța rutinelor în activitățile zilnice
 • Comunicarea cu copiii mici 
 • Tipuri de jocuri si activitati pe care le putem face cu copiii mici
 • Limitele: definitii, explorare, beneficii
 • Bazele invatarii: tehnici si metode cognitiv comportamentale sanatoase, consecinte naturale
 • Increderea in fortele proprii: "intai ce-mi place, apoi ce trebuie"
 • Tantrumul: ce este, ce fac cand apare, cum trece, cum fac diferenta intre tantrum si proteste pentru a obtine atentie

Implicarea timpurie a părinților în educația copiilor duce la succesul pe termen lung al acestora, iar noi vă invităm să faceți parte din acesta!

Despre Ioana Găzdac. Are o experiență diversă în lucrul cu copiii de toate vârstele, cât și cu tinerii pentru care a creat cursuri și workshop-uri de formare în domeniul animației pentru copii. 

Dintre realizări amintesc:

 • de 15 ani - animator socioeducativ în diferite proiecte 
 • de 10 ani antreprenor în industria recreativă pentru copii - am dezvoltat diverse servicii de evenimente si petreceri pentru copii si familii www.resurse-petreceri.ro 
 • de 8 ani - formator pentru animatori - a dezvoltat cursuri, workshop-uri de de formare si perfectionare animatori pentru copii
 • de 5 ani mama pentru Andrei și Anisia alături de care dezvolt proiectul #jocuripentrucopiimarisimici - încercăm jocuri și activități și împreună inspirăm și alți părinți și copii 
 • din 2020 am dezvoltat Platforma de Cursuri Online  www.studiez.iopentru tinerii care își doresc să dezvolte o carieră în domeniul muncii cu copiii unde sunt autoarea a cel puțin 3 cursuri Intensive și autoarea a zeci de Resurse Utile de lucru cu copiii (e-books, pdf-uri, programe de activități, proiecte de jocuri și șcenarii de animație). 
 • din 2021 fondatoarea Programe de activități pentru copii și părinți LUDO

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate