fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

Scrie un comentariu

Cele mai utile cadouri pe care le poți dărui prietenilor care tocmai au devenit părinți

Dacă ai prieteni care au devenit de curând părinți, știi că această experiență i-a aruncat într-un univers complet diferit. Nu le este deloc ușor să fie puși în postura în care viața unui om depinde total de ei. Și chiar dacă nu reușești să empatizezi pe deplin cu noile lor preocupări, încearcă să fii alături de ei și să te bucuri pentru ei.

Perioada de început este întotdeauna mai dificilă, dar cu siguranță proaspăt părinții vor aprecia să aibă sprijinul prietenilor lor.

Fă parte din satul prietenilor tăi

Una dintre cele mai cunoscute expresii printre părinți este aceea că este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Și nu este deloc doar o expresie, psihologii spun că este nevoie de o întreagă comunitate în jurul noii familii pentru a crea un mediu bun pentru creșterea copilului. Este cel mai bun moment pentru a fi alături de prietenii tăi, chiar dacă nu ești părinte și nu prea ai idee ce ar trebui să faci. Găsești în continuare câteva sugestii:

  • Un lucru util. Părinții primesc în general multe cadouri pentru bebelușul lor, mai ales când sunt la primul copil. Dar, de cele mai multe ori, sunt lucruri pe care ajung să le folosească prea rar. Alege ceva inspirat și util care le va aduce beneficii. De exemplu, poți alege din gama balansoare și leagăne la prețuri accesibile de pe site-ul BabyNeeds, unul dintre cele mai apreciate magazine de profil printre părinți. Un balansoar poate ajuta bebelușul să se liniștească și să adoarmă mai repede, un lucru pe care prietenii tăi îl vor aprecia cu siguranță!
  • Timp. În primele luni cu un bebeluș timpul pare să treacă într-un ritm complet diferit. Iar prietenii tăi vor fi de acord cu această remarcă. Încearcă să le oferi timp părinților prin tot felul de aspecte pe care le poți face pentru ei. Întreabă-i concret cum îi poți ajuta. Le poți găti sau le poți comanda mâncare. Dacă sunt în regulă cu vizitele, poți să mergi să stai cu bebelușul cât ei reușesc să se odihnească. Sau îi poți trimite la o plimbare prin parc cât timp dai cu aspiratorul prin casă. Orice propunere de acest fel îi va ajuta.
  • Sprijin. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru proaspeții părinți este să le spui că vrei să ajuți. De cele mai multe ori, prietenii evită să îi caute tocmai din teama că îi vor deranja. Acest fel de izolare nu îi ajută deloc pe părinții care se află într-o situație complet nouă și diferită de viața lor de până atunci. Chiar dacă nu știi cum ai putea ajuta, dă-le un mesaj în care să le spui că ești acolo pentru ei dacă au nevoie.
  • Prietenie. Implică-te. Uneori oamenii spun din complezență că vor să ajute. Dacă vrei să fii un prieten adevărat, treci de faza asta. Propune concret lucruri pe care le poți face, stabilește ziua și ora când poți trece pe la prietenii tăi. Dă un mesaj înainte întotdeauna. Povestește-i despre tine, dacă vezi că sunt dispuși să asculte. Uneori, părinții unui bebeluș nu vor decât un pic de normalitate în viața lor și o bârfă ca în vremurile bune poate ajuta mai mult decât crezi.

Sunt doar câteva idei despre cum poți ajuta o familie nouă să treacă prin perioada aceasta de acomodare la viața cu un bebeluș. Dar tu îți cunoști cel mai bine prietenii și știi cum le-ai putea fi alături în această călătorie deosebită!

Sursa foto: Shutterstock

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate