fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

Scrie un comentariu

Care sunt cele mai des recomandate tipuri de ecografie

Ecografia este o metodă care se realizează cu ajutorul ultrasunetelor, pentru a produce imagini ale interiorului corpului, cum ar fi de exemplu o ecografie mamară care se folosește pentru examinarea sânilor. Scopul este acela de a depista dacă există anumite afecțiuni la nivelul sânilor, cum ar fi chisturi, noduli sau dacă există modificări de structură mamară.

Există însă și alte tipuri de ecografii, cum ar fi o ecografie reumatologică care se efectuează pentru examinarea și diagnosticarea posibilelor afecțiuni articulare. 

Când este realizată o ecografie reumatologică pentru articulația umărului, se vor obține rezultate precise precum cele obținute după efectuarea unui RMN, dar cu un plus de informații pentru ecografie, datorate caracterului dinamic.

Se poate efectua o ecografie reumatologică a genunchiului, pentru a analiza starea ligamentelor colaterale și a meniscurilor; iar în urma unei asemenea ecografii se pot depista afecțiuni cum ar fi hidrartroza. Tot o ecografie reumatologică se poate efectua pentru examinarea articulațiilor mici, pentru examinarea articulației cotului sau pentru articulația coxo-femurală.

Alte tipuri de ecografii

Până acum am discutat despre ecografie mamară și ecografie reumatologică, dar există diferite alte tipuri de ecografii care se pot efectua într-un centru medical, în diferite scopuri, cum ar fi: 

  • ecografia abdominală, pentru examinarea organelor interne. 
  • ecografia tirodiană, care se realizează pentru depistarea și diagnosticul afecțiunilor glandei tiroide. 
  • ecografia doppler venoasă, pentru a se investiga sistemului periferic venos.
  • ecografia doppler arterială, pentru a se obține informații cu privire la starea arterelor din organism. 
  • ecografia doppler carotidiană, se realizează la nivelul gatului, pentru evaluarea arterelor carotide.
  • ecografia cardiacă, se efectuează cu scopul de a se obține informații cu privire la starea cavităților inimii și a mușchiului cardiac.
  • ecografia muschoscheletară sau ecografie părți moi, are loc cu scopul de a examina țesuturile moi superficiale din organism.
  • ecografia pediatrică.
  • ecografia interventională.

De menționat este faptul că ecografia clasică nu prezintă riscuri, dat fiind faptul că undele sonore nu pot fi resimțite de pacient, deci nu există vătămări. În plus, ecografia nu folosește raze precum cele utilizate în tomografia computerizată de exemplu. Ecografia este sigură chiar și pentru femeile gravide și pentru copii.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate