fbpx

Scrie un comentariu

Cum să procedăm când moare cineva drag în străinătate

Dat fiind faptul că există câteva milioane de cetățeni români plecați la muncă în străinătate, este firesc să ne întrebăm cum trebuie să procedăm când cineva drag moare într-o țară, iar răspunsul este unul cât se poate de simplu: trebuie să contactam o firmă care se ocupă de repatriere decedati.

Una dintre firmele renumite de pe piață, care prestează servicii de transport funerar international auto sau mixt (avion+mașină) este Airsalm, iar atunci când necazul vă lovește, cu siguranță trebuie să contactați această companie.

În primul rând, în momentul în care veți lua legătura cu personalul acestei companii, veți beneficia de cele mai bune servicii de consultanță funerară gratuit.

Va trebui să aduceți la cunoștință personalului companiei, necazul cu care va confruntați. Este necesar să menționați țară și localitatea în care se află trupul neînsuflețit care urmează să fie repatriat.

În funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție, personalul companiei care se ocupă de repatriere decedați, va poate recomandă să optați pentru un transport funerar internațional auto sau mixt (avion + mașină), iar aici este important de menționat că repatrierea pe cale terestră (transportul funerar auto) costă mai puțin decât transportul funerar auto mixt.

Tot referitor la costuri (pentru că fiecare familie îndoliată dorește să își repatrieze decedații la cele mai mici prețuri), este important să menționăm faptul că factorii precum distanța influențează foarte mult prețul, iar o repatriere decedați din Spania de exemplu, costă mai mult decât repatrierea din Austria, o țară care se află la o distanță mai mică față de România, în comparație cu Spania.

De-asemenea, este foarte important să cunoașteți faptul că pentru efectuarea unui transport funerar internațional, sunt necesare unele documente, iar de obținerea acestora se va ocupa personalul companiei.

Nu se poate efectua o repatriere decedați fără un sicriu de zinc (a nu se confunda cu tablă zincată), însă și de această grijă veți scapă, pentru că firmele care repatriază decedați, dispun de sicrie speciale pentru repatriere.

Așadar, după cum se poate vedea, atunci când un membru al familiei își pierde viața într-o țară străînă, familia îndoliată trebuie să contacteze o companie care se ocupă de serviciul de repatriere decedați. 

Firma se va ocupa de tot, de la obținerea documentelor care sunt necesare pentru repatriere, până la efectuarea transportului funerar, iar familia se va putea pregăti în tot acest timp de înmormântare.

Articol redactat de SEO365.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate