fbpx

Scrie un comentariu

beautiful 1845572 1920

Sistemul de frânare auto este, de departe, cel mai important din toate aspectele legate de mașină. Indiferent de locurile pe care le vizităm și de activitățile pe care le întreprindem în calitate de șoferi, este imperios necesar să acordăm o atenție deosebită frânelor. În lipsa acestei etape, există posibilitatea de a ne confrunta cu aspecte care țin de viața noastră – iar o singură mișcare greșită ne-ar putea costa mai scump decât orice altceva.

Tocmai din acest motiv, cunoașterea tuturor aspectelor importante legate de sistemul de frânare auto te va putea ajuta să fii mereu la zi cu activitățile pe care trebuie să le întreprinzi. Rămâi alături de noi și descoperă toate aceste aspecte, în doar câteva minute.

Protejarea plăcuțelor și a discurilor de frână în timpul condusului

Singurul mod de a te putea bucura de sistemul de frânare auto o lungă perioadă de timp presupune menținerea unui stil de condus constant și deloc agresiv. În caz contrar, acest lucru va conduce la uzura prematură a frânelor și, implicit, la costuri mult mai mari de fiecare dată când mergi la service-ul auto. În același timp, poți proteja plăcuțele și discurile de frână prin reducerea vitezei din timp, astfel încât frânarea să fie una extrem de lină. 

  • Generarea de vibrații la nivelul volanului atunci când frânezi– se simt rapid și foarte tare în interiorul mașinii;
  • Identificarea oricăror zgomote deranjante pe care mașina le face la frânare – la rândul lor, acestea determină o dereglare în interior și semnifică faptul că plăcuțele și discurile trebuie să fie schimbate;
  • Observarea unui martor aprins în bord;
  • Scăderea eficienței sistemului de frânare –poate fi observată în situația în care pedala se simte moale;
  • Schimbarea plăcuțelor de frână când sunt uzate– este un pas imperios necesar, întrucât în locul acestora trebuie să fie folosite unele noi. Pentru a determina acest lucru, întreabă-l pe mecanicul de la service-ul auto dacă uzura acestora a ajuns la 3mm. Dacă răspunsul e afirmativ, vei avea nevoie de un set nou.

Cumularea tuturor acestor aspecte în momentul deplasării cu mașina indică faptul că mașina ta trebuie să fie analizată de un specialist, în special în ceea ce privește sistemul de frânare auto.

turda

imaginea principalelor părți ale sistemului de frânare de pe site euautopiese.ro

Alte probleme apărute la nivelul sistemului de frânare

Pe lângă cele deja menționate, la nivelul sistemului de frânare pot să apară alte elemente care să îi afecteze buna funcționare. 

  • Etrierele nu dispun de lubrifiere – de fiecare dată când mergem la service-ul auto, putem opta pentru lubrifierea etrierelor de frână. Chiar dacă ideal este ca această procedură să fie întreprinsă de către un specialist, o poți întreprinde de unul singur chiar la tine acasă. Tot ceea ce ai nevoie sunt câteva chei și, în același timp, un set de imbusuri;
  • Lichidul de frână este murdar – ori de câte ori lichidul de frână are de-a face cu murdărie, există o problemă reală resimțită la nivelul sistemului de frânare. Tocmai din acest motiv, este indicat să cureți întotdeauna partea de sus a rezervorului când îl deschizi și închizi. Cu toate acestea, va trebui să schimbi complet lichidul de frână dacă acesta este negru;
  • Sistemul ABS nu funcționează corect – din punct de vedere tehnic, sistemul ABS ajută foarte mult mașina, întrucât previne blocarea roților atunci când frânăm. Pe lângă faptul că oferă șoferului posibilitatea de a păstra controlul direcției, acesta scurtează distanța de frânare. În cazul în care lichidul de frână nu a fost schimbat la momentul oportun, acesta va avea consecințe destul de grave asupra sistemului ABS.

Aspecte negative aferente frânei pe tambur

O altă serie de caracteristici care afectează sistemul de frânare auto este strâns legată de frâna pe tambur.

  • Posibilitatea frânei pe tambur de a se regla automat – este imperios necesară pentru a face mașina mai sigură și de a crește performanța mașinii în timpul deplasării. Cu toate acestea, este posibil ca frâna pe tambur să se oprească din reglarea automată în cazul în care există factori externi. Pentru a determina acest lucru, ascultă cu atenție dacă la nivelul frânei există un zgomot generat;
  • Frâna pe tambur este blocată – mulți dintre producătorii de autoturisme setează frâna pe tambur pe axul din spate, întrucât este formată dintr-un set de saboți de frânare. Aceștia au o durată mai mare de viață, în comparație cu un set de plăcuțe de frână. Chiar și așa, în situația în care aceasta se blochează, înseamnă că te confrunți fie cu rugină, fie cu deteriorare. În același timp, există și posibilitatea ca și cablul de frână să nu răspundă atunci când îl eliberezi.

Toate aceste aspecte contribuie activ la agravarea sistemului de frânare și, nu în ultimul rând, la punerea în pericol a tuturor pasagerilor din mașină.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate