fbpx

1 Comentariu

trotineta electrica buna

Acum cativa anii buni, aceste trotineta erau doar niste jucarii pentru copii.  Lucrurile s-au schimbat, iar aceste simple jucarii pentru copii par sa fie transferate usor-usor catre adulti. 

Chiar daca sunt intr-o forma mult imbunatatita fata de varianta pe care o regaseam acum cativa ani in copilarie, aceste trotinete servesc acelasi scop: plimbarea in aer liber, relaxarea si, de ce nu, transportul de zi cu zi.

In orasele aglomerate trotineta electrica devine un important mijloc de transport, depasind cu mult transportul in comun sau deplasarea cu masina.

Pentru a te putea bucura pe deplin de o astfel de trotineta electrica, trebuie sa stii cateva caracteristici pe care trebuie sa le iei in considerare, daca vrei sa faci o alegere potrivita.

Cum pot alege cea mai buna trotineta electrica pentru adulti?

Ca sa poti face diferenta intre trotineta electrica pentru adulti si cea pentru copii, in primul rand trebuie sa stii ca ele se diferentiaza prin greutatea maxima suportata si inaltimea utilizatorului. In functie de aceste prime caracteristici ar trebui sa alegi trotineta.

In functie de greutatea suportata, trotinetele electrice se impart in 3 categorii: pana in 110 kg, intre 110-130 kg si cele 130 kg.

Din punctul de vedere al inaltimii, trotineta ar trebui sa aiba un ghidon ajustabil de inaltime astfel incat sa iti ofere o pozitie corecta a corpului in timp ce o conduci. Majoritatea au acest ghidon ajustabil pe inaltime, insa trebuie sa vezi si cat se poate ajusta.

Daca ai trecut de acest hop, al greutatii suportate si al inaltimii perfecte, trebuie sa treci la lucruri mai tehnice.

Materialul cadrului

Acesta poate fi aluminiu sau otel. Asa cum bine intuim, trotinetele electrice din aluminiu au o greutate mai mica, sunt mai fiabile la transport dar totodata, sunt mai usor de distrus la denivelari mari. Avantajul lor mare este ca sunt mai usoare si astfel bateria poate tine mai mult.

Trotinetele electrice din otel sunt mult mai grele insa si mult mai rezistente. Acestea sunt recomandate celor care doresc sa le foloseasca pe distante mari, mai ales daca sunt si denivelari mari pe traseu. Fiind mai grele, acestea consuma si mai repede bateria cu care sunt dotate.

Cu cat greutatea suportata este mai mare (aici includem si trotineta dar si utilizatorul) cu atat distanta parcursa cu un full de baterie este mai mica.

Pornirea si franarea

Acestea sunt alte aspecte in functie de care poti alege cea mai buna trotineta electrica. Pe piata se regasesc 2 variante de sisteme de pornire: cu cheie (varianta clasica) sau din buton (varianta digitala). 

Pornirea cu cheie este cea clasica, prin contact direct se porneste trotineta, iar pornirea digitala se face cu ajutorul unui buton (touch sau buton fizic). Aici, cele mai bune trotinete electrice vin la pachet cu aplicatii de mobil care iti permit sa monitorizezi absolut orice informatie despre trotineta si, cu ajutorul aplicatiei poti porni/opri trotineta.

Franarea este si ea foarte importanta, tinand cont ca se circula cu viteze destul de mari (peste 30km/h). Sistemul de franare cu cat este mai bun cu atat va face ca trotineta sa opreasca intr-un timp eficient astfel incat sa eviti un impact, dar totodata sa te tina si pe tine in siguranta si sa nu te arunce la franare.

Sunt foarte comune sisteme de franare pe disc (pe roata din spate) si un sistem de ABS pe roata din fata. Astfel ca, trotineta poate frana in timpul necesar evitarii oricarui impact, chiar si la viteze maxima fara sa te puna in pericol.

Bateria

Chiar daca am lasat la sfarsit bateria, asta nu inseamna ca ar trebui sa fie ultimul criteriu in functie de care sa ne alegem o trotineta electrica buna. Este un factor important pe care trebuie sa il implementam foarte bine in criteriile noastre in a alege o trotineta electrica ieftina si buna.

Daca folosesti trotineta electrica doar pentru plimbari scurte in parc, ocazionale, nu ar trebui sa pui prea mare pret pe capacitatea bateriei. Majoritatea ofera o autonomie intre 25-40 km cu o singura incarcare. Conteaza si timpul pe care il petrece trotineta la incarcat pentru a fi gata de drum. Cele mai bune trotinete se pot incarca complet intr-un interval scurt, aproximativ 2 ore.

Accesorii

Sunt cateva accesorii mandatorii, pe care ar trebui sa le aiba chiar si cea mai ieftina trotineta electrica. Un astfel de accesoriu este cricul.

Un alt accesoriu, dar care nu este mandatoriu, dar este foarte util, este aplicatia de mobil. Trotinetele electrice, fiind in totalitate actionate electric exista si posibilitatea conectarii lor prin diferite modalitati cu telefoanele mobile. Astfel, cu ajutorul unei astfel de aplicatii putem vedea viteza de deplasare, distanta parcursa de la pornire si autonomia ramasa ca distanta de parcurs. Astfel, poti stii din timp daca mai ai baterie pentru urmatoarea cursa.

In plus, cu ajutorul aplicatiei mobile poti vedea in timp real si locul in care se afla trotineta, utilizand functia GPS. 

Chiar daca ne aduce la indemana foarte multe aspecte importante despre trotineta noastra, trebuie sa stim ca fiecare functie electrica in plus pe care o are trotineta, aceasta poate consuma bateria si astfel scade autonomia acesteia.


Pentru a face o alegere potrivita trebuie sa compari aceste trotinete pentru a vedea care este cea recomandata stilului tau. Sunt multe variante online in care sa gasesti cateva comparatii intre ele, una dintre ele o poti gasi aici. Este mult mai simplu sa cumperi online, unde poti compara produsele si unde poti vedea parerile sincere ale celorlati utilizatori. Sunt pareri in functie de care iti poti forma o opinie, care sa duca mai departe la achizitia unei trotinete electrice bune.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Trotinistul · 19:33 13.02.2021
    In Turda n-ai cum sa folosesti trotinetele,drumurile sunt inpracticabile.Da,poti cu conditia sa cobori de pe ea la fiecare sfarsit de strada deoarece nu sunt terminate!Felicitari!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate