fbpx

Scrie un comentariu

gazduire vps

Un plan de gazduire VPS reprezinta o alternativa ideala daca iti doresti sa ai parte de mai mult control, fara sa platesti pretul pentru un server dedicat. Mai mult, atunci cand achizitionezi un pachet de acest tip, poti instala un sistem de operare. Daca te tenteaza sa alegi varianta Windows, este important sa asiguri un nivel de securitate corespunzator. Iata cum sa faci acest lucru!

Creeaza un utilizator nou cu permisiuni de administrator

Contul initial in Windows are numele de utilizator „administrator”. Acest lucru te supune la un risc mai mare de a fi atacat, deoarece exista boti care incearca sa intre fortat in sistem. Totusi, daca blochezi contul si creezi unul nou, lucrurile vor deveni mai simple. De asemenea, incearca sa utilizezi o parola care sa aiba o combinatie de numere aleatorie, majuscule si caractere speciale. O parola de tipul N@j5Wo0Z3 prezinta un nivel de securitate mai mare, deoarece este foarte dificil de ghicit.

Blocheaza conectarile de la distanta

Daca dispui de IP dedicat in planul de gazduire VPS, functia de Windows Remote Desktop (RDP) ar putea fi disponibila. Totusi, aceasta permite logarea de la distanta si ar fi mai bine sa o dezactivezi. Un alt lucru pe care-l poti face este blochezi accesul root. Pentru asta, foloseste comanda „sudo”, gaseste parametrul potrivit si opreste intrarile de acelasi tip. Daca iti doresti mai multa securitate, poti activa protocolul SSH, deoarece acesta contine doua chei criptografice, care fac procesul de autentificare sa fie mai sigur. Portul standard este 22, insa il poti schimba prin intermediul fisierului /etc/ssh/sshd_config.

Instaleaza un firewall

Un antivirus poate fi util pe Windows, deoarece va tine la distanta programele de tip malware si alte amenintari similare din mediul online. Totusi, acesta consuma multe resurse din planul de gazduire VPS, iar instalarea lui nu este neaparat necesara. In schimb, ai nevoie de un firewall activ. Acesta analizeaza traficul de intrare si il separa pe cel normal de cel care poate reprezenta o amenintare. Un astfel de paravan se poate dovedi util in lupta cu atacurile de tip DDoS. 

Exista versiuni gratuite, atat pentru partea hardware, cat si pentru cea software. Totusi, procesul de configurare poate necesita sa fie efectuat manual, astfel ca este recomandat sa ai parte de ajutor de la cineva care detine cunostinte in domeniu. Un firewall foloseste concomitent mai multe metode de filtrare a traficului, ceea ce asigura un nivel de protectie pe masura asteptarilor. 

Cat de sigur este un pachet de servere VPS cu Windows?

Orice server de gazduire VPS poate intampina vulnerabilitati, deoarece in mediul online apar in fiecare zi persoane ce vor sa obtina acces neautorizat la date. Dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa iei nicio masura de securitate. Sa-ti lasi serverul nesecurizat este exact cum ti-ai lasa casa deschisa. Cu alte cuvinte, n-ar trebui niciodata sa risti informatiile personale sau pe cele ale clientilor. Din fericire, poti creste gradul de securitate in Windows urmand sfaturile de mai sus. 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate