fbpx

 
 
Scrie un comentariu

black jack

Blackjackul este unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Acesta este un joc de noroc bazat pe cărți. În România nu sunt foarte mulți împătimiți al acestui joc din două motive simple: nu prea există cazinouri cu dealeri live la orice colț și nu sunt mulți cei care cunosc regulile pentru Blackjack. 

Obiectivul la Blackjack este de a avea o mână mai bună decât mâna crupierului. Nu trebuie să depășești 21 puncte. Ideal ar fi să ajungi la acest număr pentru a avea toate șansele de câștig. Inițial ți se dau 2 cărți. Fiecare carte de la 2 la 9 are punctajul înscris pe carte. Cărțile J, Q, K au valoarea 10 iar așii au valoarea de 1 sau 11 în funcție de alegerea jucătorului și de ceea ce îl avantajează pe el lângă cartea care însoțește asul. Dealerul primește și el două cărți, dar numai una este întoarsă cu fața în sus, iar cealaltă care va rămâne cu fața în jos până la final. Cărțile celorlalți jucători vor fi cu fața în sus pe parcursul jocului și le poți vedea.

După ce primești cele două cărți ai mai multe opțiuni

Poți să mai ceri încă o carte. Această opțiune poate fi utilizată de câte ori dorești dar trebuie să fii atent ca suma punctelor cărților să nu depășească 21. Poți alege și să stai dacă consideri că punctele tale sunt de ajuns cu cărțile pe care le ai. O altă opțiune este opțiunea de dublare. Dacă alegi să dublezi vei mai primi o carte și vei fi obligat să te oprești și să rămâi cu punctele obținute împreună cu cartea primită. Ultima variantă este cea de split, în care dacă ai 2 cărți cu același punctaj le poți separa și le poți juca ca mâini diferite. Ultimele două opțiuni, cea de dublare și se separare, pot fi folosite doar la prima mutare când ai primit primele două cărți. Jocul devine și mai interesant când îl joci online. La Netbet Casino ai o mulțime de opțiuni si jocuri interesante cu care te poți delecta.

Un punctaj mai mare de 21

Dacă ai un punctaj mai mare de 21 atunci mâna ta este pierzătoare și dealerul câștigă. Dacă obții un punctaj de 21 din primele cărți, adică să primești un as cu valoarea de 11 și o carte cu valoarea de 10, atunci ai făcut blackjack. Câștigul obținut de o mână câștigătoare este de 2x miza totală, dar poți ajunge și la câștiguri 3x dacă folosești opțiunile de split și double într-un mod eficient. 

Pariuri secundare la Blackjack

Mai există și pariuri secundare la Blackjack. Acestea mai sunt numite și “side bets”. Această funcție îți oferă posibilitatea de a paria pe mâna unui alt jucător. De exemplu poți paria că jucătorul va primi o pereche de ași, caz în care vei avea o cotă de 25 sau că jucătorul va primi de cărți de aceeași culoare, caz în care vei avea o cotă de 5.  

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate