fbpx

 
 
2 Comentarii

simona halep

Simona Halep este un talent imens care a plecat din Piața Chiliei și a ajuns a doua tenismenă din lume. Aceasta s-a născut pe 27 septembrie 1991 în Constanța. Simona Halep provine dintr-o familie de aromâni și a trăit copilăria într-o casă modestă din Piața Chiliei pe care au cumpărat-o în anul 1990 părinții ei, Stere și Stania. 

Majoritatea vacanțelor Simonei erau petrecute la bunicii din partea tatălui care locuiau în Stejaru, județul Tulcea. Pe bunică o cheamă tot Simona Halep, deoarece în tradiția aromânilor copiii iau numele părinților. 

Aceasta povesteşte că nepoata ei era o fire foarte puternică și le ținea piept chiar și verilor ei mai mari, de multe ori câștigând în micile dispute copilărești dintre ei. Bunicii Simonei provin din Grecia, apoi au migrat în Bulgaria și mai apoi au fost deportați în satul Stejaru din Tulcea. 

Terenul de tenis al fratelui

Prima tangență cu tenisul pe care a avut-o marea tenismenă a fost atunci când a intrat pe terenul de tenis pe care se antrena fratele ei, aceasta având în mână o rachetă de tenis Junior. Aceasta îl urmărea de ceva timp cum se antrena și într-o zi a luat această rachetă Junior și a intrat și ea pe teren. Tatăl Simonei povesteşte cum era fotbalist atacant la Săgeata Stejarul și cum credea că băiatul său îi va urma visul în sport. Mai târziu, visul acestuia avea să fie îndeplinit de fata sa, Simona. 

Mama Simonei precizează că aceasta era băiețoasă când era mică și prefera mingea de fotbal în detrimentul păpușilor. Nu suporta fustele și până și acum nu îi place echipamentul de tenis din cauza acesteia. Avea vârsta de aproximativ 4 ani și jumătate când se antrena alături de fratele ei pe terenul de tenis, timp în care a fost observată de profesorul de sport de la Liceul Economic, Ion Stan. 

Acesta a văzut un potențial foarte mare și le-a spus părinților să o aducă la el. Tatăl își amintește că racheta Simonei era mai mare decât ea. Antrenamentele care erau foarte grele pentru ceilalți copii, inclusiv pentru fratele Simonei care s-a lăsat de tenis la scurt timp, erau doar o joacă pentru tenismenă. 

Antrenamente zilnice

La scurt timp, la vârsta de aproape 6 ani, Simona mergea la antrenamente zilnic, iar mai apoi avea să câștige turnee după turnee, devenind prima opțiune a amatarilor de pariuri și predictii tenis. După majorat, ea s-a mutat la București pentru a beneficia de cele mai bune condiții de antrenament. Înainte de majorat, aceasta a cucerit trofeul de juniori de Rolland Garos. 

Simona a fost antrenată în prima parte a carierei sale de Ioan Stan, Firicel Tomai, Andrei Mlendea și Adrian Marcu, iar în prezent Wim Fissette, care este belgian, o antrenează pe Simona. Cea mai importantă persoană din afara terenului când vine vorba de tenis pentru Simona este Virginia Ruzici care este atât managerul ei cât și persoana care îi dă sfaturi.

Anul 2009 i-a adus tenismenei prima victorie în fața unei sportive din top 100 WTA. Apoi a intrat în topul celor mai bune 50 de sportive în anul 2012, în top 20 în 2013, iar în 2014 a ajuns în top 10 într-un turneu de Grand Slam, Australian Open.

Până în februarie 2020, Simona Halep a câștigat din tenis 35,852,795 dolari.  

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Laur · 18:29 29.11.2020
  Buna, antrenorul actual este Darren Cahill nu Wim Fissette.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  cami · 06:39 02.12.2020
  A doua în lume? A ajuns prima în clasamentul WTA, campioana mondiala !
  Voi scrieti dupa ureche sau documentat?
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate