fbpx

 
 
Scrie un comentariu

jocuri carti distractive

Există numeroase jocuri de cărți distractive, fiecare cu propriile reguli de joc, pe care le putem încerca de fiecare dată când avem ocazia, alături de prieteni sau familie. Pentru majoritatea vom avea nevoie doar de unul sau două pachete clasice de cărți, alături de câteva accesorii speciale, cum ar fi jetoanele în cazul pokerului.

Lista celor mai distractive jocuri de cărți includ jocuri simple precum UNO sau Cards Against Humanity și jocuri strategice precum poker sau canasta. Dar care joc de cărți este cel mai distractiv? Tu decizi! Verifică lista noastră și alege-l pe cel care ți se potrivește!

1. Poker (Texas Hold’Em)

Texas Hold’Em sau „Poker” este probabil unul dintre cele mai cunoscute din lume. Pentru a-l juca, asigură-te că ai la îndemână cărți și jetoane (sau altceva cu care să pariați).

Cum se joacă poker?

Jucătorii „pariază” jetoane dacă au (sau nu) cea mai bună mână de poker de cinci cărți. Mulți spun că pokerul este distractiv doar atunci când se joacă pe bani, sugerând că adrenalina este dată în principal de miza câștigului. Însă chiar dacă tu și prietenii tăi nu jucați pe bani reali, distracția este garantată.

Regulile jocului sunt destul de simple, după ce fiecare jucător primește cinci cărți, urmează o rundă de pariuri. Fiecare jucător poate arunca pe masă până la 3 cărți și poate primi înapoi (din pachet) câte cărți a aruncat. Spre deosebire de alte jocuri, pokerul oferă avantajul de a fi jucat online. Joacă și tu pe casino.com.ro!

2. Macao

Doi sau mai mulți jucători (până la 10) primesc câte 5 cărți fiecare. Pachetul este apoi tăiat și cartea de deasupra devine prima carte din teancul de pe masă. Jocul începe în dreapta dealerului. 

Următoarea carte jucată trebuie să aibă aceeași culoare sau valoare ca și cartea din partea de sus a grămezii de cărți aruncate. Există o serie de cărți cu funcții speciale, cum ar fi șaptele, Asul sau Jokerul.

Când rămâne cu o singură carte în mână, jucătorul trebuie să să strige Macao, anunțând astfel faptul că este la un singur pas de a termina jocul. Câștigătorul este primul jucător care rămâne fără cărți în mână.

3. Cards Against Humanity

cards against humanity

Cards Against Humanity este un joc interactiv în care jucătorii completează declarații folosind cuvinte sau fraze ofensatoare, riscante sau incorecte, dar amuzante. Întrebările sau frazele sunt  tipărite pe cărțile de joc.

Un jucător ales la întâmplare începe ca Țarul Cărților și joacă o carte neagră. Acesta citește cu voce tare sau completează expresia de pe Cartea Neagră. Toți ceilalți răspund la întrebare sau completează spațiul liber, trecând o carte albă cu fața în jos către țarul cărților.

Este nevoie de cel puțin patru jucători pentru acest joc amuzant. Nu există o limită superioară a numărului de oameni care pot juca, dar este cel mai distractiv cu 6-8 jucători.

4. UNO

uno

UNO este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți, cu reguli destul de ușoare pentru copii, dar provocări suficiente pentru jucătorii adulți. Regulile sunt simple. În primă fază, fiecare jucător primește unul număr de șapte cărți. Cărțile rămase vor fi așezate cu fața în jos, pentru a forma grămada „extrage”. Apoi, se va întoarce prima cartea din teancul de extragere, iar jucătorii vor începe să arunce din cărțile din mână.

Fiecare jucător trebuie să potrivească cartea din teancul de aruncare, fie după număr, culoare sau cuvânt. De exemplu, în cazul în care cartea de sus a teancului este un șapte roșu, un jucător trebuie să arunce o carte roșie sau orice culoare a unui șeptar. Dacă un jucător nu are o carte potrivită, acesta trebuie să aleagă o carte din teanc. Obiectivul tău este să scapi de toate cărțile înainte ca oricine altcineva să o facă.

5. Trombon

Pentru Trombon este nevoie de unul sau două pachete de cărți, în funcție de numărul de participanți. Cărțile se împart în mod egal tuturor jucătorilor. Din acest moment începe parte distractivă a jocului. Primul participant va pune pe masă, cu fața în jos, una sau mai multe cărți și va declara tipul cărții (sau al cărților, după caz). Poate fi sincer, sau nu. În cazul în care ceilalți jucători îl suspectează că a mințit, aceștia pot striga Trombon. Dacă se dovedește că primul jucător a blufat, acesta va lua tot teancul de cărți aruncate pe masă. Dacă pe masă sunt cărțile corecte, deci cele anunțate de jucător, cel care a strigat trombon va lua tot teancul de cărți. Toate minciunile sunt acceptate în acest joc. Câștigătorul va fi cel care rămâne fără cărți în mână.

6. Canasta

Canasta se joacă cu două pachete complete de cărți, inclusiv doi Jokeri din fiecare pachet, deci cu un total 108 cărți. Punctele sunt obținute prin formarea de combinații de trei sau mai multe cărți de același rang, cu sau fără ajutorul cărților wild. O combinație cu cel puțin șapte cărți se numește Canasta.

Fiecare carte are o valoare specifică care determină atât scorul, cât și punctele minime de care are nevoie un jucător înainte de a stabili primele lor combinații.

Deși este un joc de echipă, Canasta poate fi jucat cu mai puțin de patru jucători, cu unele variații ale regulilor. Cele mai semnificative schimbări se referă la numărul de cărți distribuite la începutul mâinii și la faptul că fiecare persoană joacă individual. Într-un joc cu trei jucători, fiecare jucător primește 13 cărți. Într-un joc cu doi jucători, fiecare jucător primește 15 cărți și fiecare jucător atrage două cărți pe fiecare dintre rândurile lor și aruncă una. Dacă fiecare jucător extrage două cărți, există de obicei cerința suplimentară ca un jucător să fi făcut două canaste pentru a ieși.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate