fbpx

 
 
Scrie un comentariu

5 întrebări despre procedura de implant den tar

Atunci când vorbim despre un implant dentar, pacienții sunt încă reticenți. Mituri precum durerea, aspectul nenatural sau pur și simplu lipsa de informare cu privire la condițiile în care este necesară o astfel de intervenție îi determină pe mulți dintre ei să amâne momentul implantului, cauzând complicații. Tehnologiile revoluționare au transformat însă implantul într-o procedură ușoară, rapidă și ușor de acceptat de către organism (mai ales atunci când vorbim despre un implant megagen).

Alături de specialiștii clinicii de stomatologie Alverna Dental Studio Cluj, răspundem celor mai frecvente întrebări care apar, de obicei, în cazul unui implant dentar:

1. Ce este un implant dentar și când este necesar?

Procedura constă în introducerea unui dinte artificial în spațiul gol, rezultat în urma extracției, astfel încât dantura să-și păstreze structura inițială. Noul dinte este alcătuit din două părți: una intraosoasă (un șurub de titan care se fixează în osul maxilarului) și una supraosoasă (bontul protetic peste care se adaugă o coroană, o punte sau o proteză).

Realizarea unui implant dentar se face obligatoriu a recomandarea medicului specialist în urma unei extracții care poate afecta în timp poziția dinților sau chiar structura osoasă a maxilarului. Dacă vorbim despre extracțiile molarilor de minte sau de cele cu rol ortodontic (când maxilarul este prea mic, iar dinții cresc anormal, înghesuiți), atunci implantul nu mai este necesar.

2. Este o procedură dureroasă?

Desigur, limitele de durere diferă de la o persoană la cealaltă. Cu toate acestea, în cazul unui implant dentar, vorbim mai degrabă despre o senzație de disconfort care poate apărea după inserarea acestuia. Procedura în sine se realizează sub anestezie locală, deci pacientul nu ar trebui să simtă niciun fel de durere, iar după intervenție, stomatologul prescrie o serie de medicamente antiinflamatoare și antibiotice care atenuează disconfortul și grăbesc refacerea țesutului, prevenind, în același timp, eventualele infecții/complicații.

3. Care sunt riscurile unei astfel de proceduri?

În cazul implantului dentar, riscurile pot fi destul de ușor controlate. Ca intervenția să decurgă bine, este indicat să apelezi la un specialist cu experiență, dar și să optezi pentru un implant de foarte bună calitate. În caz contrar, acestea se poate rupe în timpul inserării.

După operație, complicațiile sunt favorizate de o igienă precară, dar și de fumat. De aceea, este foarte important ca rutina de igienizare să fie una strictă, dar și să întrerupi temporar fumatul pentru a te asigura că implantul dentar va avea o durată de viață prelungită.

4. Există riscul ca organismul să respingă implantul?

Răspunsul este “Da”, deși cazurile sunt destul de izolate: sub 2%. Datorită progresului științific și tehnologic, au apărut noi versiuni de implant dentar care imită îndeaproape structura și compoziția naturală a dintelui - implant megagen. Acesta este învelit într-un strat protector cu particule nanomicronice de oxid de calciu pe care organismul le percepe ca fiind proprii. În acest fel, un implant megagen reprezintă o variantă sigură și performantă!

5. Va observa cineva că am implant dentar?

Fie că optezi pentru un implant megagen, fie că alegi alt tip de dinte artificial, aspectul acestuia va fi unul natural. Medicul stomatolog se va asigura că nuanța coroanei este apropiată de nuanța naturală a danturii tale, astfel încât să nu existe diferențe sesizabile.

Optează pentru o echipă de specialiști!

Ai nevoie de un implant dentar în Cluj sau îți dorești să afli mai multe detalii despre intervenția revoluționară cu implant megagen? Cei de la Alverna Dental Studio te așteaptă! Clinica din Cluj îți pune la dispoziție o echipă de medici specialiști cu o vastă experiență la activ, dar și tehnologii performante de tratament, astfel încât tu să te poți bucura în voie de un zâmbet frumos și sănătos.

Articol redactat de: SEO365.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate