fbpx

Scrie un comentariu

manuale chimie clasa 10

Chimia este știința care studiază structura, compoziția, proprietățile și diferitele transformări ale substanțelor. Fiind un domeniu vast, la fel ca biologia, noutățile pe care le aduce această disciplină sunt multe și complexe, motiv pentru care ea este considerată, din punctul de vedere al elevilor, una dintre cele mai dificile.

Perspectiva lor se poate, însă schimba radical, dacă în procesul de învățare aceștia sunt ghidați de un instrument didactic care să le explice, într-un mod lejer și accesibil, fiecare informație. Cele mai bune manuale de chimie clasa 10, dedicate oricăror elevi de clasa a X-a, în funcție de profilul pe care-l urmează, le găsiți pe site-ul nostru. Noi vă punem la dispoziție următoarele:

  • Luminița Irinel Doicin, Luminita Vlădescu, Corneliu Tărăbășanu Mihăila, Manual pentru clasa a X-a, București, Art Group Educațional, 2019.
  • Elena Alexandrescu, Viorica Zaharia, Mariana Nedelcu, Chimie X, Ploiești, LVS Crepuscul, 2015.
  • Luminița Irinel Doicin, Luminita Vlădescu, Corneliu Tărăbășanu Mihăila, Lehrbuch für die 10. Klasse (în Lb. Germană), București, Art Group Educațional, 2008.
  • Ionela Alan, Manual pentru clasa a X-a, București, Aramis, 2006.
  • Gabriela Nausica Noveanu, Viorica Tudor, Manual clasa a X-a, București, Sigma, 2005.

Fiecare manual de chimie de clasa a X-a, disponibil la noi pe site, are o structură bine-delimitată, un conținut complex, oferind informații corecte, coerente și facile despre chimia organică, conform nivelului de studiu al fiecărui elev.

Manualele pun un accent considerabil pe explicarea rolului, formării și utilizării substanțelor în funcție de compoziția, structura, tipul legăturilor chimice, proprietățile fizice și chimice, obținerea și influența lor asupra mediului înconjurător, dar și asupra omului. În conținutul lor, se află multe imagini, scheme, tabele care să-i atragă pe elevi și să le stârnească dorința și curiozitatea de a învăța. Partea teoretică împreună cu exercițiile de consolidare și fixare a cunoștințelor (exerciții aplicative, întrebări, eseuri, proiecte etc.) sunt astfel concepute încât să răspundă necesității dobândirii competențelor specifice prevăzute, încurajând elevii să comunice într-un limbaj științific-argumentat, să propună idei și soluții de rezolvare a problemelor, să investigheze experimental reacția diferitelor substanțe chimice, dar și să acționeze prompt și creativ în diverse situații de viață.

Fiecare manualul de chimie de clasa a X-a cuprinde activități în grup/în perechi/individuale sau cerințe ce presupun realizarea unor proiecte sau lucrări de laborator, experimentale. De asemenea, manualele vin la final cu o serie de exerciții și probleme recapitulative, dar și cu o serie de teste finale de evaluare a căror rol este de a verifica informațiile asimilate de elevi pe durata întregului an școlar la această materie. Aceștia au posibilitatea de a se autoevalua, întrucât au prezentate și toate rezultatele la exerciții, probleme și teste, ceea ce îi ajută să se corecteze și să își ofere un feedback, care, evident, va urma să fie validat sau anulat de cadrul didactic, în urma verificării cunoștințelor pe care o va efectua.

Învăţarea chimiei deschide calea spre dobândirea achiziţiilor fundamentale din acest domeniu şi aprecierea valorilor ştiinţifice naţionale/universale. Aceasta dezvoltă interesul elevilor, oferă posibilitatea de a explora natura, de cerceta compoziții de substanțe și de a observa reacțiile lor, ce contribuie, considerabil, la înțelegerea și explicarea naturii înconjurătoare și a acțiunii substanțelor asupra organismului uman.

Prin urmare, scopul acestor manuale care pun un deosebit accent pe partea practică este de a stimula înțelegerea noțiunilor și a fenomenelor și nu memorarea lor mecanică. Acestea au în conținutul lor multe imagini, scheme, tabele, care să-i ajute pe elevi în procesul de învățare.

Toate manualele noastre sunt realizate în conformitate cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru a avea o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de chimie, vă rugăm să deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate