fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

socarele reduceri

Soarele omniprezent a fost dintotdeauna un aliat al oamenilor, oferindu-le lumina si caldura atat de utile vietii. In ultima vreme, acesta a devenit tot mai important in lupta impotriva poluarii, oferind toata energia necesara unei vieti moderne, fara a fi nevoie de compromisuri cu privire la confort. 

Cercetatorii au calculat ca omenirea isi poate asigura necesarul energetic doar prin intermediul soarelui, putand renunta la arderea hidrocarburilor daunatoare mediului inconjurator.

Din cele mai vechi timpuri, soarele a fost folosit de om, un exemplu fiind asezarea locuintei cu ferestrele spre sud. Recent au aparut si aplicatii moderne ale beneficiilor solare, cum ar fi panourile pentru incalzirea apei sau cele fotovoltaice. Aceste tehnologii smart sunt din ce in ce mai accesibile, chiar si pentru lumea obisnuita, asa ca integrarea lor nu poate fi decat binevenita, nu doar din punct de vedere ecologic, ci si financiar, avand in vedere  economiile ce se pot face in fiecare familie. 

Iata 5 solutii la indemana pentru oamenii inteligenti!

1. Panourile fotovoltaice sunt echipamente care furnizeaza electricitate folosind lumina solara, fara a mai fi nevoie de vreo alta tehnologie. Un neajuns al acestor produse era ca ofereau energie doar pe timpul zilei, iar noaptea curentul lipsea. Solutia este folosirea unor baterii stationare de diferite voltaje, care sa inmagazineze necesarul de energie pentru folosirea in perioadele innorate sau pe timp de noapte. Aceste baterii sunt avantajoase, au capacitate mare de stocare, sunt sigure, rezistente in timp si pot fi chiar reciclate la nevoie;

2. Panourile solare pentru incalzirea apei sunt din ce in ce mai prezente, deoarece in schimbul unei investitii mici ofera apa calda pentru zeci de ani, practic, fara niciun cost suplimentar. Noile tehnologii incorporate in acest sistem permit functionarea chiar si pe timpul iernii, atunci cand soarele este sus pe cer;

3. O veranda vitrata poate reprezenta o solutie pentru incalzirea casei pe timp de iarna. O suprafata mare, acoperita de sticla, va crea un efect de sera, crescand temperatura in intreaga casa atunci cand astrul este pe cer. In plus, un astfel de spatiu va putea fi folosit pentru diferite activitati familiale. Mai mult, expunerea la soare pe timpul iernii are efecte pozitive asupra sanatatii (asigura necesarul de vitamina D).

4. Construirea unui solar in curtea casei este un proiect ideal pentru cine vrea sa se bucure de legume si zarzavaturi bio pe aproape toata durata anului. Exista culturi diferite, care pot fi ingrijite din martie pana in noiembrie intr-un solar incalzit doar de lumina soarelui, ceea ce nu poate fi decat un element pozitiv pentru cheltuielile familiei, dar si pentru sanatatea membrilor acesteia;

5. Orientarea unei locuinte este esentiala pentru asigurarea unei eficiente energetice sporite. Fatadele cu geamuri largi vor fi asezate intotdeauna spre sud pentru a beneficia de caldura oferita de soare. Mai mult de atat, pe peretele opus poate fi montat un acumulator termic care se va incalzi pe timpul zilei si va oferi noaptea, atunci cand este mai rece, caldura necesara spatiului locuibil.

Asadar, soarele ramane in continuare un aliat de nadejde, oferind omului numeroase beneficii din punct de vedere energetic, dar si pentru sanatate. Fiecare persoana trebuie sa foloseasca inteligent resursele gratuite, pe care astrul le ofera zilnic. 

Surse foto:

shutterstock.com

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate