fbpx

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

servere dedicate premium

Daca a venit momentul sa inlocuiesti gazduirea partajata cu un server dedicat, inseamna ca site-ul tau este intr-o continua ascensiune. Ca sa sustii aceasta crestere, este important sa colaborezi cu o firma de hosting de incredere si, poate si mai important, sa alegi oferta care indeplineste cel mai bine cerintele site-ului. Afla in cele ce urmeaza care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a face cea mai buna alegere. 

Defineste necesitatile site-ului tau

Fiecare site este unic. De aceea, nu orice oferta de servere dedicate este potrivita pentru a-i sustine necesitatile. Care este traficul actual si care este cresterea pe care o anticipezi in urmatoarea perioada? Este un magazin online? Numarul de produse este de ordinul zecilor sau miilor? Aceste intrebari te vor ajuta sa intelegi ce tip de procesor este necesar, precum si ce cantitate de memorie RAM si spatiu de stocare sunt necesare. 

Uptime de 99,99%

Chiar si cele mai performante servere dedicate pot intampina erori de sistem, de Internet, de infrastructura, de retea etc. Esential este ca acestea sa nu fie foarte frecvente si sa poata fi rezolvate in cel mai scurt timp posibil. Site-ul tau este deja mare, primeste un trafic semnificativ, chiar si 10 minute in care este offline iti pot aduce pierderi financiare mari. De aceea, va trebui sa te asiguri ca firma cu care colaborezi iti garanteaza un uptime de 99,99%. 

Calitatea retelei de Internet

In general, acest aspect este strans legat de locatia fizica a datacenter-ului, precum si de calitatea retelei de Internet a companiei de web hosting. Astfel, este indicat sa achizitionezi servere dedicate de la o companie care detine propriile datacentere, de preferat construite in Romania. Una dintre companiile autohtone care ofera un astfel de serviciu este THC.ro. Acesta detine propriul datacenter in judetul Dolj si lucreaza deja la construirea celui de-al doilea. 

Scalabilitatea

Scalabilitatea serverelor dedicate difera de cea a gazduirii partajate si VPS. Daca in cazul ultimelor doua modificarea cantitatii de resurse poate fi facuta simplu si rapid, fara downtime, in cazul serverelor dedicate lucrurile sunt putin mai complicate. De aceea, este important sa te asiguri inca de la inceput ca investesti bani intr-un datacenter cu o oferta diversificata de servere si ca vei putea opta oricand pentru o alta configuratie si nu va fi nevoie sa cauti alta firma.  

Securitate maxima 

Serverele dedicate presupun ca site-ul tau sa nu mai imparta serverul cu alte site-uri, ceea ce inseamna automat un grad de securitate mai mare. Cu toate acestea, si serverele dedicate pot intampina probleme de aceasta natura. Daca firma de hosting nu pune la dispozitie filtre antispam si nu ia masuri impotriva atacurilor DDoS, site-ul tau poate fi oricand “victima” unui atac cibernetic. 

Alegerea unui server dedicat reprezinta o decizie importanta pentru site-ul tau. Gestionarea lui necesita mai multe cunostinte tehnice decat gazduirea partajata si cea VPS, iar pretul este considerabil mai mare, insa avantajele sale sunt incontestabile. Ideal ar fi sa consulti un specialist inainte sa faci o astfel de achizitie. Sfatul unui expert in domeniu poate face diferenta si te poate ajuta sa iei inca de la inceput cea mai buna decizie! 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu Florea
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Eugen Pop
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate