fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Banner NEMEȘ 29iulie

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

instalatia sanitara

Atunci când ești proprietarul casei tale, îți dorești să poți repara fiecare neajuns fără a apela la un specialist. Poți face asta din pasiune, din economie, sau pentru că îți dorești să îți testezi limitele și să înveți lucruri noi. 

Majoritatea reparațiilor sunt deosebit de simple și pot fi făcute de oricine, dar mulți începători se blochează atunci când trebuie să aleagă un lipici potrivit, țevile perfecte, să sudeze, să își aleagă uneltele sau să cumpere fitinguri potrivite. Din fericire, pe acestea le găsești aici, în modele și dimensiuni potrivite pentru orice nevoie. Pentru celelalte, ți-am pregătit o listă complexă de greșeli comune pe care să le eviți, la recomandarea specialiștilor.

Care sunt cele 5 greșeli de începător? 

1. Strângi elementele conectoare prea tare

În momentul în care strângi elementele conectoare mult mai tare decât este necesar poți cauza daune grave fitingului, deoarece se poate crăpa. Deși crăpătura nuva apărea neapărat imediat, câteva zile sau săptămâni mai târziu, țeava poate începe să curgă sau se poate provoca o mică inundație, ce va cauza pagube atât apartamentului tău cât și vecinilor. 

Dacă înfiletezi prea tare bolțurile de la capacul de toaletă, vasul de porțelan poate crăpa, provocând scurgeri în baie sau chiar spargerea stativului.

Ai grijă la forța pe care o utilizezi atunci când înfiletezi orice element al instalației sanitare, pentru a evita neplăcerile.

2. Folosești banda izolatoare nepotrivită sau o derulezi invers

Banda din teflon trebuie derulată în sensul acelor de ceasornic pentru a oferi o izolare potrivită. Totuși, multă lume greșește, derulând în sens invers, ceea ce poate cauza desfacerea și, în final, nu va etanșeiza corespunzător.

3. Folosești produse chimice pentru a desfunda o țeavă

Pentru o desfundare profesionistă, cel mai potrivit este să utilizezi un șarpe, ce va scoate tot blocajul material de pe țeavă, sau să îndepărtezi conducta de scurgere pentru a o curăța. Mulți începători folosesc soluții chimice, deoarece acestea par a face treaba mult mai ușor și mai rapid. Dacă și tu alegi adesea această variantă, oprește-te până nu este prea târziu. Chimicalele din acestea vor coroda țevile, provocând pagube grave. 

Dacă nu dorești să folosești un șarpe sau să desfaci țevile, utilizează o soluție naturală, perfect ecologică, preparată în casă. Există diferite rețete, dar la baza tuturor stă bicarbonatul de sodiu, foarte util în jurul gospodăriei, sau sarea, ce se regăsește în orice casă. 

4. Uiți să oprești apa

Deși pare ceva imposibil, multe persoane uită să oprească apa înainte de a porni o reparație sanitară. Amintește-ți să faci acest pas important, altfel vei munci din greu pentru a curăța, a repara daunele colaterale și a continua depanarea inițială.

Instalatorii experimentați încep prin a opri conducta principală, așa că acesta este pasul cu care este necesar să începi și tu.

5. Nu deții uneltele potrivite

Majoritatea profesioniștilor par să rezolve problemele foarte rapid și facil, ceea ce te-ar putea păcăli să crezi că orice reparație este deosebit de ușor de făcut. Acest lucru se întâmplă deoarece ei au toate uneltele potrivite li cunoștințele necesare pentru a le folosi. 

Dacă și tu îți dorești să execuți orice fel de lucrare în casă, urmează sfaturile specialiștilor și achiziționează uneltele potrivite.

Este minunat să deții abilitățile potrivite pentru a repara lucrurile stricate din casă, fără a apela la ajutorul instalatorilor acreditați, deoarece îți oferă o creștere a stimei de sine iar, pe viitor, nu te vei da înapoi de la nimic. Totuși, unele lucruri trebuie lăsate pe mâna specialiștilor, așa că evaluează costurile unei lucrări înainte ca acestea să se dubleze în cazul în care lucrurile merg prost.

Sursa foto: Shutterstock.com

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate