fbpx

 
 
Scrie un comentariu

sporturi barbati

Persoanele care rămân active până la vârste înaintate sunt mai sănătoase, mai puțin stresate și se bucură mai mult de viață, așadar, este esențial să faci cât mai multă mișcare în fiecare zi. Dacă femeile se îndreaptă în special către yoga, pilates și alte sporturi care necesită multă flexibilitate, bărbații preferă, de obicei, mișcarea în aer liber sau activitățile pe care să le desfășoare împreună cu prietenii lor. 

Cele mai frecvente sporturi practicate de majoritatea bărbaților de 40 de ani - de ce ar trebui să le încerci și TU!

Jogging - pentru că NU necesită foarte mult efort

Jogging-ul este un exercițiu cardiovascular extrem de bun pentru persoanele de toate vârstele. Dacă nu ești o persoană foarte activă, îți va fi ceva mai greu să te apuci de fitness sau să practici un sport care necesită foarte mult efort din partea ta. Alergarea este cea mai la îndemână activitate sportivă, iar faptul că se practică în aer liber îi conferă un dublu avantaj. Mulți adulți încep să alerge după 30-40 de ani și ajung să îndrăgească atât de tare acest sport încât participă chiar și la diverse competiții de alergare. 

Sporturi extreme - pentru că îți oferă multă adrenalină

Dacă ești în extrema opusă și ai încercat toate sporturile posibile, probabil ai nevoie de o activitate care îți oferă mai multă adrenalină. Poți încerca un sport extrem ca, de exemplu, săriturile cu parașuta în Cheile Turzii. O astfel de activitate îți oferă senzații uimitoare, pe care nu le încerci în viața de zi cu zi. Însă, ține cont de faptul că pentru acest sport trebuie să te pregătești din punct de vedere material deoarece este destul de scump. Află cum să economisești de la Warren Buffett astfel încât să ai destui bani puși deoparte pentru toate hobby-urile tale.

Biliard - pentru că îl poți practica acasă, împreună cu prietenii

De biliard se îndrăgostește orice bărbat, cel puțin o dată în viață. De obicei, pasiunea pentru el începe în adolescență și, chiar dacă la vârsta adultă nu prea mai au timp să-l practice, bărbații nu-și pierd niciodată entuziasmul pentru acest sport. Majoritatea reprezentanților de sex masculin redescoperă biliardul după 40 de ani și bine fac, pentru că activitatea reprezintă o oportunitate excelentă de a face puțină mișcare și de a-și îmbunătăți capacitățile cognitive. Chiar dacă activitatea fizică depusă este relativ redusă, biliardul are marele avantaj că poate fi practicat împreună cu prietenii, acasă. Prin urmare, nu vei fi nevoit să iei la rând toate cluburile de biliard din oraș, ci comandă mese de biliard de aici și provoacă-ți prietenii sau partenerii de afaceri la un campionat, în confortul casei tale.

Tenis - pentru a impresiona femeile

Tenisul este un sport elegant care îți poate aduce multe satisfacții. Pe lângă faptul că te ajută să arzi multe calorii și să-ți tonifici corpul, tenisul este și un sport al minții. El te ajută să-ți controlezi emoțiile, să te concentrezi mai bine și să pui la cale strategii de joc, ceea ce înseamnă că este un antrenament perfect și pentru creierul tău. Nu trebuie să joci ca Roger Federer pentru a impresiona femeile, dar trebuie totuși să ai o formă fizică destul de bună pentru a practica acest sport. Tenisul îți pune toți mușchii la treabă, dar merită tot efortul!

Motociclism - pentru că asta fac bărbații la 40 de ani

Motocicletele au un farmec aparte, căruia bărbații nu-i pot rezista. Să fie vorba, oare, de senzația de libertate pe care motociclismul o oferă sau să fie riscul și adrenalina? Sau poate este de vină doar criza vârstei mijlocii? Oricare ar fi motivele, adevărul este că tot mai mulți bărbați aflați în jurul vârstei de 40 de ani își descoperă și urmează această pasiune. Bravo lor!

Dacă vrei și tu să încerci una dintre aceste activități, alege-o pe cea care te face să te simți cel mai bine. Fie că vrei să combini utilul cu plăcutul, practicând biliard, fie că vrei să înfrunți pericolul pe motocicletă, cel mai important lucru este să continui să faci mișcare în fiecare zi și să rămâi activ cât mai mult timp.

Sursa foto: Pixabay.com

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate