fbpx

Icon Scrie un comentariu

gard electric

Un gard electric este o barieră folosită pentru a-ți ține propriile animale în siguranță și pentru a proteja spațiul locuinței împotriva intrușilor. Fie că este vorba de o pășune, fie de o grădină sau livadă, există întotdeauna pericolul de a avea vizitatori nedoriți. Cu o astfel de măsură de protecție, vei putea delimita perimetrul gospodăriei tale. 

Află mai jos beneficiile unui gard electric:

Nu este periculos pentru animale sau oameni

Îngrădirea de protecție pe care o vei instala transmite un șoc electric scurt, pentru a ține departe curioșii. În timp, animalele sălbatice vor înțelege rolul gardului și nu vor mai încerca să îl atingă. Pentru că este vorba doar de câțiva volți, nu există pericolul unei electrocutări sau al unei traume. 

Necesită mai puțin timp, efort și bani

Un gard electric ajunge la jumătate din costul pentru unul simplu și durează mai puțin pentru a-l instala sau întreține. Elementele de asamblare sunt ușor de pus cap la cap, așa că accesează acest link pentru a cumpăra tot ceea ce ai nevoie pentru noul tău sistem de securitate. Similar cu o alarmă, ai nevoie de un generator și o baterie, iar acumulatorul necesită încărcare. 

Rezistent în timp

Pe măsură ce animalele învață să evite atingerea benzii aflate sub tensiune, nu va exista riscul deteriorării sale. Pentru că este realizat din inserții de oțel inoxidabil, nu este predispus la rugină.

4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi sistemul de gard electric:

1. Tipul de animale pe care trebuie să le protejezi sau să le închizi în perimetru;

2. Dimensiunile pe care le vei acoperi;

3. Vrei să poți muta gardul electric ulterior? 

4. Capacitatea bateriei. 

În principiu, există o serie de avantaje pentru care un astfel de sistem este mai ușor de manevrat comparativ cu un gard clasic. Modificările pe care le poți opera îți vor permite să îi găsești o poziție potrivită în orice tip de spațiu pe care vrei să-l protejezi. 

Un gard electric este format din mai multe elemente

1. Generatorul de tensiune regulată;

2. Porțile/panourile atașate și stâlpii;

3. Firele conductoare și materialele izolante.                                                           

Generatorul este elementul de bază al sistemului tău, cu o rezistență înaltă împotriva deteriorării - acesta asigură tensiune constantă. Șocul pe care animalul îl resimte atunci când atinge sârma este de o fracțiune de secundă, determinându-l să se îndepărteze de gard. Din acest punct de vedere, bariera este mai mult psihologică decât fizică, astfel că descurajează orice încercare de a trece de împrejmuire. 

Porțile, panourile și stâlpii vor asigura accesul tău și al animalelor domestice în diferite zone ale grădinii. Atunci când vrei să faci o schimbare și muți țarcul, nu va fi dificil să pui sub tensiune o altă zonă de gard. 

În ceea ce privește materialele izolante, acestea respectă standardele de securitate și au rolul de a proteja componentele care pot pune în pericol buna funcționare a sistemului dacă s-ar defecta.

Concluzionând, alegerea unei soluții de protecție este primordială pentru orice agricultor, iar performanța sistemelor electrice asigură nevoile pe care le are gospodăria ta. Atunci când te gândești la achiziția acestor echipamente, ține minte zicala „paza bună trece primejdia rea”!

Sursă: pinterest.com

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator