fbpx

Scrie un comentariu

plastic

Dacă ai o afacere, este esențial să fii la curent cu tendințele și măsurile importante, adoptate pentru consumatori. Acum, după atâția ani în care plasticul de unică folosință a fost în prim plan, cumpărătorii încep să îmbrățișeze schimbarea și să pună accent pe sustenabilitate. Și tu poți face un pas în acest sens, pentru a face diferența și pentru a reduce poluarea. 

O modalitate prin care poți face acest lucru este folosirea produselor ecologice, cum ar fi pungile biodegradabile sau ambalajele de hârtie. Acestea nu sunt realizate din materiale nocive și pot fi reutilizate. Mai mult, anul trecut, autoritățile au adoptat o lege care ar trebui să reglementeze acest aspect. 

Iată de ce NU trebuie să mai folosești produse realizate din plastic:

Crearea articolelor din plastic implică resurse semnificative

Te-ai gândit vreodată la toate resursele prețioase care există în componentele pungilor de plastic? Acestea sunt obținute din resurse neregenerabile, cum ar fi petrolul brut, gazul și cărbunele. Ca să înțelegi, 9 saci de plastic sunt făcuți din combustibil suficient pentru a alimenta un vehicul pentru o distanță de 1 km.

Apoi, ține cont de energia folosită pentru a transporta produsul de plastic din fabrică către locul în care este distribuit. Cantitatea acesteia este foarte mare, mai ales că este vorba despre articole care sunt aruncate imediat după utilizare.

Plasticul se descompune după o perioadă lungă de timp

Plasticul de unică folosință, indiferent de originea și întrebuințarea sa, are nevoie de 20 - 1.000 de ani pentru a se degrada. 

Mii de păsări și viețuitoare ale mării sunt ucise din cauza acestui material. Un exemplu elocvent în acest sens ar fi pungile sau PET-urile aruncate în natură, unde animalele le confundă cu mâncarea.

Din acest motiv, este esențial să se reducă cantitatea de pungi de plastic aflate în circulație. O alternativă este folosirea celor biodegradabile, atunci când se fac cumpărături, iar toate celelalte să fie înlocuite cu hârtie. Acestea sunt si propunerile celor de la pungi-ecologice.ro ca soluții pentru reducerea impactului negativ al acestor materiale asupra mediului.

Unele țări încă folosesc acest material dăunător

Miliarde de saci de plastic de unică folosință sunt folosite anual în Australia și chiar în întreaga lume, iar cele mai multe provin din supermarketuri. În timp ce unele produse sunt reciclate, mai multe ajung să fie trimise la depozitele de deșeuri, ajungând să polueze pământul și apa.

Unele state au restricționat furnizarea și utilizarea pungilor de plastic. În altele, se percepe, acum, o taxă mică pentru acest lucru.

Totuși, nu există nicio îndoială că acestea sunt încă omniprezente în societate. Acesta este motivul pentru care tu poți face diferența, oferindu-le clienților tăi șansa de a opta și pentru alte produse, cum ar fi o pungă ecologică, reutilizabilă. 

În concluzie, există atât de multe motive pentru care reducerea cantității de pungi și materiale din plastic, aflate în circulație, este o idee bună. Antreprenorii și companiile trebuie să acționeze în acest sens, iar tu poți începe chiar de astăzi - renunță la plastic!

Sursă: pinterest.com 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator