fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Banner NEMEȘ 29iulie

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

mancare pisici

Zicala „suntem ceea ce mâncăm” se aplică nu numai oamenilor, ci și pisicilor. Fiind conștienți de faptul că hrana își pune amprenta în mod esențial asupra sănătății felinei noastre, vom avea grijă să-i oferim omâncare pentru pisici superioară calitativ, care să-i asigure o stare de bine și o viață lungă.

În articolul de față ne-am propus să aducem în discuție câteva aspecte importante pe care trebuie să le cunoaștem în ceea ce privește nutriția acestor animale de companie superbe, punând accent pe tipurile de alimentație cele mai recomandate.

Mâncare pentru pisici uscată sau umedă?

După cum știm, pisicile sunt prin excelență carnivore, ceea ce înseamnă că meniul lor zilnic trebuie să includă, obligatoriu, carne. Indiferent că ne hrănim felina cu mâncare uscată sau din conservă, este foarte important ca aceasta să conțină: proteine de origine animală de cea mai bună calitate (pește sau pui), taurină (un aminoacid esențial), vitamine, minerale, acizi grași, enzime și, bineînțeles, apă.

Mai exact, nutriționiștii ne sfătuiesc să alegem ohrană super-premium completă, din care să nu lipsească ingrediente precum: carnea, grăsimea, orezul, legumele, plantele și fructele.

Și totuși, care este varianta cea mai bună pe care ar trebui să mergem: o alimentație uscată sau umedă?Având în vedere că fiecare are și avantaje, și dezavantaje, specialiștii în nutriție sunt de părere că superbele feline ar trebui să consume atât crănțănele, cât și mâncare din conservă. Haideți să vedem de ce! 

Ideală pentru pisicile adulte, mâncarea uscată este recomandată ca supliment, care să fie consumat pe timpul zilei, între mesele principale de dimineață și de seară. Acest tip de hrană înglobează toți nutrienții necesari pentru o viață sănătoasă și este disponibil într-o varietate mare de sortimente, astfel că putem să alegem combinația cea mai potrivită pentru pisica noastră, în funcție de vârsta, preferințele și nevoile sale.

În plus, o astfel de mâncare are câteva super-avantaje, pe care nu le putem trece cu vederea: este ambalată inclusiv în saci mari, care ne ajută să facem o economie substanțială de bani; rezistă mai mult decât produsele conservate; nu murdărește; poate fi folosită în dispozitivele automate de hrănire, ceea ce înseamnă că micul nostru prieten cu blană va avea hrana asigurată și atunci când vom lipsi mai multe zile de acasă.

Cât privește alimentația umedă, aceasta ar trebui să reprezinte felul principal de mâncare al pisicii noastre, pe care să-l consume de două ori pe zi, mai exact dimineața și seara. Hrana din conservă este recomandată deoarece:

  • are un conținut mare de apă (peste 50%), asigurându-le felinelor o hidratare bună, esențială atât pentru pisicile sănătoase, cât mai ales pentru cele care suferă de anumite afecțiuni (de exemplu, hidratarea le ajută pe cele cu probleme urinare și renale să elimine cristalele urinare și să reducă riscul de formare a acestora);
  • este ambalată în conserve/pliculețe, în porții ideale pentru aceste animale de companie;
  • proteinele pe care le conține sunt mai ușor de digerat decât cele din mâncarea uscată;
  • reprezintă varianta cea mai bună de alimentație pentru pisicile bătrâne, care au probleme cu dantura sau sistemul digestiv.

Chiar dacă este un pic mai scumpă decât crănțănelele și trebuie păstrată în frigider după deschiderea conservei, hrana umedă, preferabil aleasă într-o variantă super-premium (adică slabă în carbohidrați și bogată în proteine de cea mai bună calitate), oferă avantaje pe termen lung.

La PetVet găsim hrană super premium pentru pisici

O nutriție corectă, realizată în funcție de vârsta, rasa, preferințele și nevoile felinei noastre, cu hrană uscată, semiumedă sau umedă superioară calitativ, este, cu siguranță, secretul pentru a avea alături un animal de companie sănătos, jucăuș și longeviv.

Petvet-shop.ro este, de peste 20 de ani, un magazin online de încredere, care ne pune la dispoziție o gamă variată de produse (peste 7000, mai exact), la prețuri corecte. Aici găsim orice avem nevoie pentru pisica noastră: de la mâncare super-premium până la cuști/genți de transport, produse de igienă și suplimente alimentare. Toate acestea și multe altele ne așteaptă să le descoperim pe petvet-shop.ro!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate