fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Banner NEMEȘ 29iulie

Scrie un comentariu

boiler electric

Ai achiziționat un boiler electric performant, l-ai instalat, iar acum ai glisat ușor-ușor în etapa în care te întrebi ce ar trebui să faci (și ce nu ar trebui să faci) pentru ca noua ta achiziție să reziste o perioadă cât mai îndelungată de timp? 

Boilerele electrice reprezintă una dintre cele mai răspândite soluții atunci când vine vorba de a încălzi apa menajeră, iar durata lor medie de viața este de aproximativ 10 ani. De menționat că un model de calitate înaltă va avea o durată de viață și mai mare, de peste 10 ani, iar explicația vizează componentele cu caracteristici de funcționalitate superioare folosite la fabricarea lui, dar și faptul că majoritatea acestora nu sunt expuse în mod direct la căldură. 

Cum poți prelungi durata de viață a boilerului electric

Așadar, dacă și tu îți dorești ca produsul pe care tocmai l-ai achiziționat să reziste o perioadă cât mai mare de timp, atunci sfaturile de mai jos ți-ar putea fi de folos. Iată cum poți mări durata de viață lui de viață:

●      Asigură-te că ai cumpărat modelul potrivit

Aceste recipiente de acumulare a apei calde pot fi montate deasupra chiuvetei, sub chiuvetă, pe pardoseală sau pot fi verticale, cu volume de la 15 litri și până la 150 de litri. În ceea ce privește puterea rezistenței, poți alege modele de 1.500 W, de 1.600 W, de 2.000 W sau de 3.000 de W. De exemplu, un model de boiler electric Eldom de 15 litri și cu rezistență de 2.000 de W va fi ideal pentru o bucătărie sau pentru o baie mică. 

De cealaltă parte, un boiler electric de 50 de litri sau un boiler electric de 80 de litri vor fi ideale pentru spații care au nevoie de modele mai performante. La fel, un boiler electric de 100 de litri va fi, evident, mai scump, dar va avea în același timp și caracteristici net superioare: racord special pentru pompe de circulație, regulator de presiune etc. 

Concluzia exemplelor de mai sus? Este mereu bine să te asiguri că produsul ales are specificațiile tehnice necesare pentru a putea face față necesarului de apă de care ai nevoie. Dacă acesta se potrivește perfect nevoilor locuinței tale și nu este depășit de acestea, atunci și durata lui de viață va fi, implicit, mai mare.

●      Verifică starea anodului de magneziu

Anodul de magneziu este o piesă care protejează boilerele de pericolul depunerii calcarului. Ce face acesta, mai precis? Din poziția în care se află (îl găsești situat lângă rezistența electrică) eliberează ioni de magneziu care, atunci când iau contact cu particulele prezente în apă, nu permit depunerea calcarului pe rezistență. 

Tocmai de asta e foarte important să te asiguri că anodul de magneziu este mereu într-o stare de funcționare bună sau foarte bună. În cazul în care constanți că trebuie înlocuit, trebuie să știi că nu va fi nevoie să chemi neapărat un meseriaș, deoarece schimbarea este un proces relativ simplu, așa că poți face asta chiar tu: înlocuirea lui presupune doar desfiletarea piesei uzate și înfiletarea noii piese. 

  • Curăță anual rezistența electrică 

Calcarul se poate depune și pe rezistența electrică. Prin urmare, experții recomandă să fie schimbată anual. Atunci când acest moment e amânat, rezistența se uzează tot mai mult și în cele din urmă nu mai are suficientă putere pentru a încălzi apa. În traducere liberă, cu cât eforturile pe care le face recipientul pentru a încălzi apa sunt mai mari, cu atât durata lui de viață scade.  

  • Protejează-lîmpotriva variațiilor de tensiune

Ca și în cazul altor echipamente electrice, fluctuațiile de tensiune pot periclita buna funcționare a produsului. Așadar, dacă știi că te afli într-o zonă în care există pene dese de curent sau în care tensiunea are fluctuații constante, ar fi bine să cumperi un stabilizator de tensiune. 

Rolul unui asemenea accesoriu este de a proteja orice fel de aparatură care are nevoie de un flux continuu de energie electrică pentru a putea funcționa în parametri normali.

Unde găsești cele mai bune boilere electrice?

Ultimul sfat care te poate ajuta în prelungirea duratei de viață a produsului vizează producătorul. Ai grijă ca modelul pe care îl cumperi să fie dintr-un magazin cu o reputație impecabilă, precum Utilul, de la un brand cu un bun nume pe piața de profil.

La Utilul găsești nu doar o gamă variată de boilere electrice la prețuri corecte, ci și ajutorul de care ai nevoie pentru a alege cea mai potrivită variantă pentru locuința ta. O echipă de specialiști este tot timpul pregătită să îți ofere toate sfaturile necesare pentru a putea lua cea mai bună decizie. 

Pe lângă gama mare de modele disponibile, aici găsești și ultimele modele de la Eldom, cu manta Eldom ECO, care asigură pierderi minime de căldură și un grad de eficiență cu până la 25% mai mare. Accesează utilul.ro și descoperă mai multe informații!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate