fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Banner NEMEȘ 29iulie

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

aparat sudura mig mag

Procedeul de sudură MIG-MAG este relativ simplu, necesitând o tehnică de execuție ușoară comparativ cu alte tipuri de sudură. Acest avantaj este însoțit și de un altul: numărul mare modelelor de aparate de sudură MIG-MAG profesionale, inovative, prezent în portofoliile companiilor de specialitate.

Desigur, mulți au afirma că aceste tipuri de echipamente, date fiind caracteristicile de excepție, au și prețuri pe măsură. Într-adevăr, un aparat de sudură MIG-MAG are un cost mai mare, dar oferă și multe avantaje – astfel că poate fi privit ca fiind o investiție pe termen lung.

În cele ce urmează vom oferi câteva sfaturi celor care au decis să achiziționeze astfel de produse. 

Câteva sfaturi privind sudura MIG-MAG

După cum spuneam mai sus, în cazul sudurii MIG-MAG tehnica de execuție nu este dificilă, însă pentru obținerea rezultatelor scontate este recomandat să se țină cont de anumiți factori.

  • Materialul de sudură

Materialul (tipul, grosimea, suprafața acestuia) influențează major parametrii de sudare. Așadar, dacă se dorește achiziționarea unui aparat de sudură MIG-MAG, pentru aluminiu de exemplu, este important să se analizeze foarte bine suprafața materialului, să se curețe cu un degresant sau solvent și cu o perie de sârmă, apoi să se verifice ca spațiile să fie minime sau măcar constante. 

  • Materialul de adaos

Identificarea și pregătirea materialului de bază reprezintă primul pas. După realizarea acestuia, este important să se decidă materialul de adaos – ales incorect, acesta poate compromite rezultatul final. Este indicat ca materialul de adaos să fie selectat în funcție de compoziția chimică a sârmei, dar și în funcție de tipul de gaz utilizat și, tot pentru bune rezultate, este recomandat ca diametrul sârmei să fie ales în funcție de grosimea materialului de sudat.

  • Gazul de protecție

În cazul MIG-MAG, sudura se realizează, după cum se prea bine știe, în mediu protejat cu gaz. De regulă, se utilizează gaze inerte – precum argonul, heliul și amestecuri între acestea – sau gaze active (în cazul MAG), cum ar fi dioxidul de carbon sau amestec de dioxid de carbon cu argon. Este recomandat ca, în funcție de aplicație, să se aleagă corect amestecurile. De exemplu, pentru sudarea oțelului specialiștii recomandă o combinație de 90% argon și 10% dioxid de carbon, iar pentru materiale subțiri este ideal un amestec de 75% argon și 25% dioxid de carbon. 

  • Parametrii de sudare

Se recomandă acordarea unei atenții deosebite parametrilor de sudare: viteza de avans a sârmei și tensiunea. Modelele performante de aparate MIG-MAG (care beneficiază de funcție sinergică) facilitează reglarea acestor parametri, însă chiar și așa trebuie verificați cu atenție înainte de sudare. 

  • Unghiul de sudare și viteza de deplasare

Este important ca înaintea începerii procedurii să se cunoască unghiul de sudare – de exemplu, un unghi neutru presupune ca pistoletul să fie perpendicular pe cordon. De asemenea, este necesar să se mențină și o viteză constantă de deplasare, amperajul având o influență mare asupra acesteia. În cazul în care se sudează cu un curent mare, este indicată o viteză de deplasare mare, pe când în situația unui amperaj mic va fi necesară o viteză mai mică pentru a se evita defectele. 

Descoperă gama de aparate de sudură MIG-MAG de la DeTop!

Acordând atenție factorilor menționați anterior, sunt șanse mari ca sudura obținută să fie impecabilă. Desigur, înainte de toate trebuie achiziționat un aparat MIG-MAG de calitate, ce nu doar că va asigura o sudură netedă și rezistentă, ci va garanta o viteză mare de sudare, o manipulare facilă și posibilitatea sudării în orice poziție, chiar și la viteze mari.

Modele performante de astfel de aparate se găsesc pe site-ul scule.detop.ro, DeTop fiind de mulți ani principalul furnizor al renumitului brand Miller Electric în România. 

Tot la DeTop, cei care doresc să achiziționeze astfel de produse au la dispoziție servicii impecabile de consiliere, specialiștii oferind atât informațiile necesare referitoare la produsele comercializare, cât și sfaturi privind procedeele de sudare, tipurile de aparate etc. 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate