fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Banner NEMEȘ 29iulie

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

bucatarie

Modernă sau clasică? Atunci când vine vorba despre alegerea stilului bucătăriei, specialiștii spun că ar fi bine să optezi pentru modelele clasice, care au mai multe avantaje stilistice și funcționale. Cu toate acestea, dacă te numeri printre cei care își doresc varianta „de mijloc”, adică obucătărie clasică deosebită, în care să existe totuși și tușe moderne, mai jos îți prezentăm câteva idei care să te ajute să integrezi aceste elemente în așa fel încât să nu distrugi armonia stilistică a încăperii.

Cum obții o bucătărie clasică, cu elemente moderne?

În cele ce urmează îți vom oferi câteva sfaturi pentru a te ajuta să obții bucătăria perfectă, ce îmbină corect elementele clasice cu cele moderne. Așadar:

  • Alege aparatură electrocasnică „invizibilă”

Cea mai mare provocare atunci când vine vorba de integrarea elementelor moderne într-un decor clasic ține de posibilul contrast – care s-ar putea dovedi, în final, mult prea violent. Teama este, de regulă, exponențial amplificată de prezența aparaturii electrocasnice: îți dorești acel frigider de nouă generație, însă cum ai putea să-l integrezi în peisaj în așa fel încât rezultatul să nu fie opusul a ceea ce îți dorești să obții?

Cea mai simplă metodă de a „ascunde” electrocasnicele moderne sau cu aspect prea „industrial” ar fi – potrivit specialiștilor – camuflarea printre piesele de mobilier.

De exemplu, într-o bucătărie clasică de la KUXA studio poți integra cu ușurință electrocasnice cu aspect foarte modern. Astfel, ele vor părea parte integrantă a mobilierului și contrastul nu va fi unul neplăcut. Compoziția rezultată va fi un mix de clasic și contemporan, care le va face cu ochiul, cu siguranță, tuturor celor care îți vor trece pragul casei.

  • Optează pentru o bucătărie cu linii simple

Când mergi în magazin să cumperi mobila pentru bucătărie clasică ai grijă să optezi întotdeauna pentru linii și game de culori cât mai simple. Cu cât te aventurezi spre bucătării încărcate cu foarte multe elemente și în diverse culori, cu atât îți va fi mai greu ulterior să integrezi elemente moderne. Ai putea alege, de exemplu, culori precum bej, gri sau albastru nautic, dacă îți dorești o nuanță la granița dintre clasic și modern.

De aceeași regulă ar trebui să ții cont și în cazul blatului, materialelor care vor sta deasupra chiuvetei, precum și în cazul podelei: cu cât materialele alese sunt mai simple, cu atât bucătăria ta clasică va putea fi personalizată mai ușor cu tușe moderne.

  • Regula „triunghiului de lucru”

Designerii de interior recomandă ca în cazul bucătăriilor clasice să aplici mereu regula amenajării în „triunghi de lucru”. Vorbim de un concept vechi de aproape 100 de ani, însă care poate face diferența dintre un spațiu armonios și unul mai puțin plăcut ochiului.

„Triunghiul de lucru” a fost creat inițial pentru a eficientiza spațiul și presupune ca distanțele dintre chiuvetă, frigider și aragaz să fie egale. Cu alte cuvinte, dacă ai trasa linii imaginare între ele, liniile respective ar trebui să formeze un triunghi. Este o regulă simplă, dar care îți va permite o mulțime de combinații în timp ce păstrezi, în același timp, nota dominantă clasică.

KUXA studio – o gamă variată de bucătării clasice și moderne impecabil realizate

KUXA studio le oferă pasionaților de stilul clasic bucătării realizate în orice configurație, în funcție de preferințe, buget și stil de viață, dar și de spațiul pe care aceștia îl au la dispoziție. Grație materialelor de calitate și finisajelor de lux, farmecul bucătăriilor KUXA studio nu se va demoda niciodată!

Mai multe detalii despre prețuri și inspirație pentru amenajarea bucătăriei ideale găsești pe kuxa.ro. Tot aici te așteaptă și o echipă de consultanți în design interior cu vastă experiență, care te vor ajuta să iei cea mai bună hotărâre. Ia legătura cu ei, fă-ți programare în unul dintre showroom-urile KUXA studio (București, Brașov sau Timișoara) și îndeplinește-ți visul!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate