fbpx

CristianMatei 28iul

Avram Gal

CristianMatei 28iul

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

Banner NEMEȘ 29iulie

Scrie un comentariu

edu elite 10iulie

carti in engleza

În zilele noastre găsești ogamă largă de cărți ieftine pentru copii atât în online, cât și în librăriile fizice. Așadar, este foarte ușor să-i clădești copilului tău o bibliotecă cât mai ofertantă, care să-i deschidă pasiunea pentru lectură și să o mențină toată viața. Ține minte! Este important să-i faci cunoștință cu lectura cât mai devreme cu putință. De ce? Vei afla în cele ce urmează!

De ce contactul cu cărțile trebuie să aibă loc la o vârstă fragedă

Știai că nivelul de dezvoltare a creierului la copiii de 4-5 ani cărora li se citește este mai avansat cu un an față de cel al copiilor de aceeași vârstă cărora părinții nu le citesc?

Studiile au arătat că și atunci când îi citești copilului tău de 3-4 ori pe săptămână, îl ajuți să îi surclaseze cu 6 luni pe cei de seama lui.

În acest context, este destul de evident că poveștile pe care i le citești copilului când este mic și, mai apoi, cărțile pe care le citește singur când ajunge la vârsta la care poate face asta contribuie nu numai la evoluția lui academică, ci și la dezvoltarea lui emoțională și creativă. Dacă alegi să îi citești celui mic și literatură străină, de exemplu cărți în engleză, atunci beneficiile se dublează!

Care sunt beneficiile cărților în limba engleză pentru copii

Mai jos ți-am pregătit o listă a celor mai importante beneficii pe care le are cititul, îndeosebi a cărților în limba engleză, asupra dezvoltării copiilor. Dar înainte de a ți le prezenta, îți spunem repede unde găsești astfel de „instrumente” utile în dezvoltarea armonioasă a prichindelului tău:https://www.anticexlibris.ro/carti-in-engleza.

  • Îl ajută să fie mai sociabil

Temele prezentate în poveștile pe care le citește copilul tău pot constitui un punct de plecare în discuțiile pe care le vei avea mai târziu cu el/ea despre lume, în general, precum și despre relațiile interpersonale, în particular.

Psihologii spun că de-a lungul timpului au observat un tipar interesant în raportarea copiilor la cărțile în limba engleză: cei care citesc literatură străină tind să se deschidă în fața părinților mai ușor. Explicația, spun ei, ține de faptul că micuților li se pare mai ușor să le povestească părinților probleme personale într-o limbă secundară și în timp ce se raportează la un personaj fictiv.

  • Îi dezvoltă vocabularul

Copiii cărora părinții le citesc încă de mici au un vocabular mai bogat decât majoritatea. Acest lucru le permite să facă progrese rapide și în sala de clasă. Același lucru se întâmplă și în cazul limbii engleze: limba scrisă folosește familii de cuvinte mai mari și conține fraze mai complexe decât cea vorbită, ceea ce îl va ajuta pe cel mic să se familiarizeze cu o gamă largă de cuvinte și structuri gramaticale noi.

  • Îi dezvoltă empatia

Cititul îți ajută copilul să empatizeze mai mult cu lumea din jur, pe măsură ce se atașează de personajele pe care le întâlnește în cărțile pe care le citește. Acest lucru îl ajută, pe termen lung, să se dezvolte armonios atât pe plan personal, cât și în raport cu lumea din jurul său.

  • Îi amplifică imaginația

Contactul cu lumile imaginare din cărți îl va ajuta pe copilul tău să aibă tot timpul o imaginație efervescentă și să fie din ce în ce mai creativ. De asemenea, cititul dezvoltă memoria și îi oferă o mulțime de informații, iar toate acestea se vor reflecta în relațiile sale.

  • Îl ajută să fie disciplinat

Spre deosebire de privitul la televizor, cititul este o activitate activă, nu pasivă. Cu alte cuvinte, implică dorința de-a îți aloca timpul necesar și un oarecare efort. Toate acestea îl vor învăța pe cel mic să își gestioneze timpul mai bine și să fie mai disciplinat în viața de zi cu zi.

  • Îi oferă mai multă încredere în propria persoană

Lectura dezvoltă și încrederea în sine. Cu cât știe mai multe lucruri, cu atât puștiul tău va putea purta discuții mai interesante și inteligente cu colegii lui, iar asta, spun psihologii, îi va crește stima de sine.

Acum că ai aflat o parte dintre beneficiile cititului, nu îți mai rămâne decât să intri pe anticexlibris.ro. La Antic ExLibris găsești o gamă variată de cărți în limba engleză pentru micuți, la prețuri excelente! Ce mai aștepți?

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate