fbpx

 
 
Scrie un comentariu

WhatsApp Image 2020 01 27 at 20.23.17

Dacă iti dorești să savurezi un Ristreto, Americano sau un Latte, dacă apreciezi cafeaua la adevărata ei valoare, atunci PUKO, THE LITTLE ITALIAN e singurul coffee shop din zona CÂMPIA TURZII - TURDA unde calitatea este ingredientul de bază.

La Câmpia Turzii, pe strada Laminoriștilor numarul 43 în incinta BarberShop-ului  SHAPES, am avut plăcerea să-l cunoaștem pe unul dintre cei mai pasionați barista din Transilvania, în persoana tânărului antreprenor Lengyel Attila.

”Pasiunea pentru cafea a început de câțiva ani buni. Am petrecut/muncit 5 ani în Italia, și când m-am reîntors am făcut un curs de barista în țară (Transylvanian Barista Academy) la Târgu Mureș în anul 2017. Am decis să îmi deschid propria mea afacere, astfel încât să îmi transform pasiunea într-un bussines.’’, spune acesta.

După o experiență de 5 ani ca barista, tânărul PUKY (cum il cunosc apropiații) a decis că a acumulat suficientă experiență în domeniu ca să-și deschidă prima afacere, ideea fiind înființarea unei „Cafenele mobile’’ pretabile la festivale de tip street food, evenimente private și nunți cu bun gust.

Un barista este un ”artist al cafelei” și al aparatului de cafea; care are cunoștințe vaste despre cafea, decoreaza și prepară băuturile clienților. Un barista este, de asemenea, un specialist și în “latte art”, creează modele pe cappuccino prin turnarea spumei de lapte în espresso,are cunoștințe depre toate tipurile de cafele, prăjirea cafelei, utilizarea și întreținerea aparatelor de cafea, spumarea laptelui și multe altele. 

Folosește cafea de specialitate (boabe atent alese, prăjite mai light), cafea prajită în Transylvania. Prăjitoria se numește Roasted în Transylvania și este din Târgu Mureș.

Ca și preparate, pe bază de espresso și cu cremă de lapte: cappuccino, flat white, latte sunt preparatele care nu pot să lipsească dintr-un meniu. O cafenea pentru cei care sunt pe fugă și vor o cafea TO GO și pentru cei care vor sa savureze o cafea bună, alaturi de persoanele dragi.

Un aspect foarte important de menționat că este un proiect eco friendly, adică nu folosim plastic. Paharele și capacele sunt realizate din plante și amidon de porumb și sunt 100% biodegradabile de la Biodeck.

WhatsApp Image 2020 01 27 at 20.23.46

WhatsApp Image 2020 01 27 at 20.23.46 1

WhatsApp Image 2020 01 27 at 20.23.47

WhatsApp Image 2020 01 27 at 20.23.47 1

WhatsApp Image 2020 01 27 at 20.23.48

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate