fbpx

Icon Scrie un comentariu

chiuveta

Au un aspect distins, elegant, sunt durabile și la mare modă acum! Chiuvetele din granit au început să ia locul clasicelor chiuvete din inox datorită calităților pe care le au și, mai ales, datorită plusului de stil pe care îl aduc în încăpere. Fiind fabricate dintr-o rocă naturală de origine vulcanică extrem de tare, chiuvetele din granit sunt mult mai rezistene la lovituri sau zgârieturi față de cele din inox. Singurul lor minus este că au nevoie de ceva mai multă atenție la curățare și întreținere.

Iată câteva trucuri și sfaturi pe cât de simple, pe atât de utile pentru igienizarea corectă și menținerea într-o stare perfectă a unei chiuvete din granit:

  • Când vine vorba despre curățarea suprafețelor din granit, gospodinele întâmpină cele mai mari probleme la bucătărie. Chiar dacă pe piață se găsesc diverse modele de chiuvete care mai de care mai calitative, cu timpul, umiditatea, schimbările de temperatură și petele de alimente pot altera structura granitului. Situațiile neplăcute apar atunci când nu se intervine la timp. Dacă tot ai decis să faci o schimbare și să achiziționezi ceva elegant și rezistent, cum sunt chiuvetele de bucătărie de la Sensodays, de exemplu, trebuie să te asiguri că produsul este îngrijit corespunzător și curățat după fiecare utilizare.
  • Granitul este un material sensibil la substanțele chimice, așadar folosirea acestora pentru curățarea chiuvetei nu este nicidecum indicată. Detergenții agresivi, cremele sau prafurile abrazive (chiar și cele mai puțin abrazive) nu trebuie, sub nicio formă, utilizate pentru igienizarea chiuvetei.
  • Înălbitorul se numără printre cei mai mari dușmani ai granitului. În formulă concentrată, acesta pătează în mod ireversibil granitul, așadar utilizarea sa ca soluție de curățare este complet nerecomandată.
  • Cel mai simplu mod de a menține mereu chiuveta din granit în cea mai bună formă este să o cureți după fiecare utilizare, cu o cârpă moale sau o lavetă înmuiată în apă caldă și puțin săpun lichid. Foarte important este ca după clătire, chiuveta să fie ștearsă cu un prosop uscat. Apa de la robinet conține mari cantități de calcar ce ar putea altera suprafața granitului. Din acest motiv, după utilizare ea trebuie ștearsă de orice fel de urme de apă.
  • În cazul în care granitul se pătează, deși se întâmplă rar, el poate fi curățat cu o soluție compusă din trei părți apă și o parte oțet.
  • Nu trebuie utilizați bureții din sârmă pentru curățarea chiuvetei, și nici periile cu suprafața de curățat dură, din materiale plastice.
  • Dacă în cazul chiuvetei clasice din inox obișnuiai să ții buretele de vase direct pe chiuvetă, în situația de față acest lucru trebuie evitat pentru a nu menține umiditatea pe suprafața granitului. Poți pune buretele pe un suport din plastic, cauciuc sau bambus.
  • De asemenea, tot pentru întreținerea suprafeței impecabile a chiuvetei, vor trebui evitate loviturile accidentale cu obiecte grele sau ascuțite.

În concluzie, curățarea și întreținerea chiuvetei din granit nu are de ce să sperie pe nimeni. Cu puțină atenție la produsele folosite și cu grija spălării și uscării zilnice a suprafeței din granit, chiuveta își va păstra aerul elegant pentru foarte, foarte mult timp.

sursa foto: shutterstock.com

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator