fbpx

Scrie un comentariu

mobila bucatarie

Inevitabil, bucătăria a preluat treptat din atribuțiile camerei de zi, fiind astăzi unul dintre spațiile preferate pentru a purta discuții cu oaspeții sau pentru a savura cafeaua alături de cei dragi. 

 

Schimbarea s-a datorat faptului că mobila de bucătărie aleasă cu grijă, alături de electrocasnicele de ultimă generație și de decorațiunile asortate perfect, reușesc să construiască o atmosferă aparte. În special zona destinată servirii mesei este cea care face ca toți cei din casă să petreacă mai mult timp în bucătărie, de aceea primește o atenție deosebită în orice proiect de amenajare și este punctul central în majoritatea proiectelor de design interior.

Dar și corpurile suspendate sunt deseori în atenția specialiștilor și pasionaților. Acestea, fie că au un design minimalist, modern sau unul clasic, de o simplitate deosebită, trebuie să ofere soluții ingenioase de depozitare și să permită o organizare corectă a tuturor produselor necesare în bucătărie. 

 

Cum alegi mobila de bucătărie în funcție de stilul de decor? 

Atunci când ne gândim la o bucătărie, primul lucru care ne apare în minte este mobilierul. Acesta este și motivul pentru care în articolul de față am ales să-l aducem în prim plan, însă nu înseamnă că restul elementelor, cum ar fi electrocasnicele și sanitarele, nu sunt importante. Din contra, sunt vitale, iar alegerea lor trebuie efectuată astfel încât ele să fie în armonie cu mobilierul și, chiar mai mult, cu stilul general de decor al spațiului.

1. Stilul modern

Mobilierul de bucătărie regăsit într-o încăpere cu design modern este caracterizat, la nivel estetic, de suprafețe lucioase ce reflectă lumina, de fronturi, de asemenea lucioase, de lipsa mânerelor sau de prezența celor minimaliste, dar și de o configurație ergonomică și practică. Într-un astfel de cadru senzația va fi de prospețime, curățenie și eleganță deplină. Din punctul de vedere al paletei cromatice, nuanțele dominante într-un astfel de decor vor fi cele de gri, cu accente de negru, sau cele mate, care imită lemnul, combinate cu suprafețele din marmură de culoare deschisă.

2. Stilul clasic

Simplitatea este trăsătura cheie a unei bucătării decorate în acest stil. Fără a fi monotone, majoritatea modelelor de mobilă pentru o bucătărie clasică se remarcă prin linii clare și drepte, prin culori neutre și mate și prin accesorii limitate la strictul necesar. Tot în acest stil se încadrează și elementele de decor și de mobilier care imită elementele naturale, culorile acestora fiind în concordanță cu întregul design al spațiului. Un avantaj al stilului clasic este acela că nu se demodează niciodată.

3. Stilul vintage

Acest stil, ceva mai rar întâlnit, reprezintă varianta actualizată a stilului vechi de decor Victorian. Esențială în acest decor este atmosfera intimă și primitoare, creată cu ajutorul mobilierului deosebit din punct de vedere estetic. De această dată se poate opta și pentru mobila de bucătărie pe colț, ușor antichizată și în culori calde, dar neutre. Unele dintre cele mai relevante caracteristici ale acestui stil sunt textilele și tapițeriile dantelate, brodate cu motive florale subtile, și decorațiunile simple, precum vazele cu buchete de flori albe. 

KUXA studio – mobilier personalizat pentru orice tip de bucătărie

Oferind personalitate fiecărui proiect în parte, specialiștii KUXA studio țin cont de fiecare specificație și cerință a clientului. Dincolo de minunatele proiecte duse la bun sfârșit, pe kuxa.ro găsești toate informațiile de care ai nevoie atunci când îți dorești o bucătărie perfectă. 

În ceea ce privește mobilierul, blaturile, obiectele sanitare și electrocasnicele, KUXA studio îți oferă posibilitatea să alegi dintr-o varietate de materiale, iar în cazul în care nu știi ce ți se potrivește cel mai bine, îți garantează ajutor de specialitate. Relația cu clientul este importantă pentru companie, de aceea comunicarea designer-beneficiar este ireproșabilă, iar feedback-ul este nu doar încurajat, ci ascultat și utilizat în îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. 

Se poate afirma cu sinceritate - KUXA studio este casa celor mai frumoase proiecte de bucătării. Convinge-te singur, accesând kuxa.ro!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator