fbpx

Scrie un comentariu

subwoofer

Atunci când vrei să te bucuri de sunetul intens al muzicii sau de senzațiile sonore ale filmului preferat, trebuie neapărat să ai în vedere utilizarea unui subwoofer pasiv, asta în cazul în care și sistemul tău de boxe este tot unul de tip pasiv. 

 

Astăzi subwooferele nu mai sunt aparate regăsite doar în componența sistemelor audio profesionale, ci și în cele mai modeste, folosite acasă. Lucrurile au mers chiar până în punctul în care utilizatorii investesc într-un subwoofer pasiv sau activ (în funcție de sistemul de boxe de care dispun) doar de dragul de a viziona filmele preferate într-o atmosferă ce se apropie de cea resimțită în cinematografe. 

Avantajele utilizării subwooferelor pasive sau active

Atunci când sunt de bună calitate și utilizate corespunzător, subwooferele pot fi extrem de eficiente, aducând avantaje atât de convenabile utilizatorilor încât aceștia nu își vor mai dori vreodată să se întoarcă la folosirea unui sistem audio care nu dispune de subwoofer (denumit mai simplu și bass). 

Așa cum am spus și la început, avantajul major al acestor instrumente este reprezentat de redarea frecvențelor joase într-un mod cu totul unic, acest efect fiind, în majoritatea cazurilor, foarte apreciat de utilizatori. Și aici vorbim atât despre efectele muzicii redate de pe un dispozitiv extern (laptop, calculator, mp3 player etc.), cât și despre sunetele de la TV (filme, seriale, emisiuni). 

Referitor la utilizarea boxelor de tip subwoofer pasiv în cadrul unor evenimente de mari dimensiuni, se poate spune că acestea sunt indispensabile, dat fiind faptul că efectele sonore pe care le produc contribuie la crearea unei atmosfere deosebite. Subwooferul pasiv nu are încorporat în incinta sa un amplificator, care să permită reglarea semnalelor sonore redate de boxele din componența întregului sistem audio. Acesta ar reprezenta cam singurul dezavantaj al subwooferelor pasive.

Dat fiind faptul că lungimile de undă produse de boxele de tip bass pasiv diferă pe măsură ce frecvența tot coboară, există o mare posibilitate ca bass-ul să se audă mai puternic într-o parte a încăperii și mai difuz în cealaltă. Pentru a echilibra această situație vor fi necesare două boxe de tip bass pasiv, montate în colțuri diferite ale camerei, care vor funcționa la același volum.

Ca o concluzie asupra celor menționate mai sus, se poate spune că: subwooferele au avantajul de a crea o atmosferă deosebită în incinta, sala sau încăperea în care sunt montate, fie că vorbim despre muzica redată de pe laptop sau despre sunetele filmelor/serialelor.

Unde găsești cele mai bune boxe de tip bass pasiv?

Pentru ca subwooferele să își îndeplinească scopul pentru care au fost achiziționate este important ca acestea să fie, în primul rând, de calitate foarte bună și, în al doilea rând, să fie utilizate ca la carte, conform instrucțiunilor. La achiziționare oricărui sistem de boxe de tip bass pasiv sau activ este recomandat să ceri și informații referitoare la utilizarea și amplasarea lor. Cu alte cuvinte, la cumpărarea unui astfel de sistem este esențial să primești și consiliere, iar unul dintre magazinele în care poți beneficia de toate acestea este SoundStil.

Magazinul online nu dispune doar de o gamă extinsă și variată de boxe de tip bass (fie ele pasive sau active), ci și de specialiști cu vastă experiență în acest domeniu, care te pot îndruma spre utilizarea eficientă și corectă a acestora. Ceea ce recomandă SoundStil este, în primul rând, calitatea instrumentelor și a echipamentelor comercializate, precum și seriozitatea în preluarea și procesarea comenzilor și, în al doilea rând, profesionalismul în ceea ce privește serviciile de consultanță și relațiile cu clienții.

În cazul în care îți este greu să pui în balanță avantajele și dezavantajele investiției într-un astfel de produs (subwoofer pasiv sau activ), nu ezita să ceri părerea avizată a specialiștilor SoundStil. Ei vor ști cum să te îndrume către decizia cea mai bună, indiferent dacă aceasta se finalizează sau nu cu o achiziție. Aruncă o privire pe site-ul soundstil.ro și descoperă oferta variată a magazinului!

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator