fbpx

Icon Scrie un comentariu

incalzesteti locuinta

Iarna, când zăpada scârțâie sub picioare, iar crivățul bate în geam, cea mai plăcută senzație este să stai în casă, la căldură. Pentru că nimic nu pare a fi mai apreciat în zilele geroase mai mult decât confortul termic. Doar că acesta costă, iar cu cât gradele sunt mai multe, cu atât factura este mai scumpă. Pentru a scăpa de grija cheltuielilor din timpul iernii există mai multe soluții, dar toate necesită anumite investiții financiare. Acestea se vor amortiza în timp, prin plata mai mică a facturilor la încălzire. Așa că, efortul nu va fi în zadar!

 

Iată, care sunt cele mai economice soluții pentru a avea căldură în casă și un confort termic sporit:

Izolarea termică a locuinței este primul pas pe care trebuie să îl faci dacă vrei să ai facturi mai mici la încălzire. În timpul iernii, o casă neizolată pierde o mare parte din cantitatea de căldură produsă în interior, indiferent de sursa de încălzire. Iar acest lucru înseamnă costuri ridicate. Dacă, de exemplu, ai o centrală care funcționează pe bază de material lemnos, vei fi nevoit să folosești mai mult lemn pentru a încălzi o încăpere. Asta, din cauză că pereții neizolați nu vor reține căldura în interior. Specialiștii afirmă că mai bine de 30% din căldura unei camere se pierde prin pereții exteriori, iar între 15% și 25% prin acoperiș. Așadar, izolarea termică pare a fi un lucru absolut necesar dacă vrei să plătești mai puțin la încălzire. 

Panourile radiante reprezintă o modalitate destul de nouă pentru încălzirea locuinței. Acestea au un consum redus de energie, iar din punct de vedere estetic sunt cele mai potrivite pentru a se încadra în orice design. Asta, pentru că sunt subțiri, iar anumite modele pot fi confundate cu niște tablouri. Panourile radiante sunt cu adevărat avantajoase, dacă ai montate panouri solare fotovoltaice care să-ți furnizeze energie electrică fără costuri suplimentare. Factura va fi 0 lei! E bine de știut faptul că acest tip de încălzire este unul ecologic, nu usucă aerul, iar prețul de achiziție este avantajos. De asemenea, panourile radiante pot fi utilizare și în completarea unui sistem de încălzire care nu face față unor încăperi mari. 

Încălzirea prin perete reprezintă o soluție optimă, în special pentru cei care își construiesc o casă sau fac renovări majore. Principiul de funcționare al acestui sistem este același cu cel al încălzirii în pardoseală. Instalarea se realizează, însă, în tencuială sau în plăci de ghips, iar uneori și în structură pe rigips. Specialiștii afirmă că încălzirea prin perete oferă un confort termic superior (deoarece căldura este distribuită uniform în încăpere) și un consum de energie redus. Un alt avantaj al acestui sistem este faptul că oferă o putere termică mare și poate fi utilizat în timpul verii și ca un sistem de răcire. 

Așadar, pentru un confort termic sporit  pe timpul iernii și o factură mică, este nevoie de câteva investiții, după care te vei putea bucura de căldură la prețuri mici. Un sistem de încălzire potrivit nevoilor tale și o izolație executată corect te vor scuti de cheltuieli majore la încălzire

sursa foto: shutterstock.com

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator