m install
petlinii
nello construct

Impactul colectarii deseurilor asupra mediului

zamblau eugen
floris

Depozitarea deseurilor menajere este un lucru care poate influenta mediul inconjurator, dar si sanatatea noastra. In acest fel, se pot identifica modificari negative care pot schimba mediul in care traim.

Printre acestea amintesc:            

  • modificari de mediu si disconfort
  •             

  • poluarea apei si a aerului
  •             

  • mirosuri neplacute
  •             

  • focare de infectii

Deseurile menajere pot insemna adevarate focare de infectie. Insa asta nu e tot. Stim bine ca in jurul gunoaielor apar insecte, gandaci si chiar sobolani. Acestea pot raspandii foarte usor diverse boli si infectii. Ca sa nu mai vorbim de prezenta animalelor (caini, pisici) care isi fac aparitia in jurul deseurilor, daca aceseta nu sunt depozitate corect.

Un lucru negativ si gresit este acela ca multe deseuri care se pot recicla, sunt amestecate impreuna cu deseuri nereciclabile. Din aceasta cauza, aceste deseuri reciclabile practic nu se mai pot reutiliza, fiind contaminate.

Romania si-a luat angajamentul fata de Uniunea Europeana sa sa desfasoare activitati de colectare selectiva a deseurilor, reciclare si tratarea deseurilor, dupa cum mentioneaza si site-ul economisestepentrutine.ro. Avem si o lege in acest sens, mai exact legea 27 din anul 2007. Prin aceasta ne luam raspunderea ca trebuie sa sortam deseurile menajere.

De asemenea, pentru institutiile publice exista legea 132 din anul 2010, cea care mentioneaza colectarea selectiva a deseurilor pentru companiile si institutiile publice. Acestea sunt obligate sa implementeze un plan de colectare a deseurilorsi sa le depoziteze corespunzator. Un lucru pozitiv care ne ajuta sa ne autoeducam in ceea ce priveste importanta reciclarii deseurilor.

Insa nu trebuie sa existe legi ca sa constientizam importanta colectarii deseurilor menajere. Fiecare dintre noi are obligatia morala de a influenta pozitiv procesul de colectare si ecologizare a propriului oras, respectiv a zonei unde locuieste.

Solutia este la noi si este foarte simpla: sa colectam si sa depozitam selectiv deseurile menajere. Mai exact, atunci cand aruncam gunoiul sa il sortam si sa il depozitam in locurile special amenajate, da si in functie de categorii:

                

  • ziare si reviste, practic tot ce este carton si hartie
  •             

  • ambalaje PET si plastic, fie ca vorbim de pungi sau cutii de iaurt
  •             

  • deseuri feroase si doze metalice de la bauturi
  •             

  • resturi vegetale, animale

Cel mai mare avantaj avantaj al depozitarii selective este reducerea consumului resurselor naturale, dar si al nivelului emisiilor nocive in aer.

Deseurile se depoziteaza separat, in functie de tipul acestuia. Din acest motiv o sa gasim containere pentru plastic, hartie, reziduale, sticla si biodegradabile.

In incheiere, chiar daca ti se pare un lucru mic si neinsemnat, sa stii ca si tu poti ajuta mediul inconjurator si lumea in care traim.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: