marian morar
m install
nello construct

3 mituri pe care NU ar trebui să le crezi, despre vacanțele după 40 de ani

zamblau eugen

După 40 de ani viața capătă pentru multe persoane valențe noi. Mulți dintre noi ajungem să avem o carieră de succes, să ne simțim bine în pielea noastră și să ne stabilim priorități în așa fel încât să simțim că ne folosim cât mai bine timpul. Tot acum s-ar putea să ai banii necesari pentru a putea vizita destinațiile la care ai visat mereu. Totuși, mulți dintre cei care se gândesc să călătorească singuri după 40 de ani, ezită din cauza unor preconcepții pe care ceilalți li le-au implantat. 

 

Ar trebui să crezi tot ce îți spun aceștia? Ce mituri NU ar mai trebui să iei în seamă?

Mitul 1: Dacă pui pauză muncii pentru a călătorii, înseamnă că îți ruinezi cariera

Este minunat să ai o carieră de succes, care te pune în relații cu oameni importanți și care îți aduce un venit generos. În același timp, este minunat să pleci în vacanțe exotice care te fac să te întorci mai cultivat, mai experimentat și mai pregătit să faci față provocărilor implicate de munca ta. 

Dacă îți place foarte mult vacanța în care ai plecat și ai resursele pentru a rămâne mai mult, nu îți fie teamă să îți prelungești concediul pentru încă o perioadă. De asemenea, în loc de o vacanță de iarnă de câteva zile, plănuiește una de o lună. Mai mult, dacă este posibil și crezi că munca ta nu ar fi afectată sever, ia-ți un an liber, sau un an sabatic, doar pentru călătorii. Măsura în care vei evolua ca persoană te va surprinde pe tine și pe toți ceilalți. 

Mitul 2: Vei urî vacanța dacă vei călători singur

 

Încă o concepție greșită despre vacanțele pe care le faci singur, este că te vei simți debusolat și vei fi nefericit. Nimic mai fals! O vacanță în care mergi singur arată că poți să iei propriile decizii, ești propriul șef și faci fix ce vrei și ce îți place. În plus, toată această libertate îți dă ocazia, nu să îți plângi de milă că ești singur, ci să stabilești noi interacțiuni umane. 

Pleacă în vacanțe cu obiectivul de a descoperi oameni noi, nu neapărat locuri noi. La urma urmei, oamenii sunt cei care îi dau valoare unui loc, sunt bijuterii geografice care devin în sine obiective turistice. În majoritatea destinațiilor oamenii vor fi ospitalieri și, dacă stăpânești engleza, vei putea purta discuții fascinante cu majoritatea dintre ei. Unii chiar te vor însoți în călătoria ta. 

Mitul 3: Este periculos să călătorești singur

 

Cu siguranță este mai sigur să călătorești în grup, dar „periculos” este un cuvânt prea dur pentru vacanțele pe care le faci singur. Bineînțeles, trebuie să te asiguri mereu că ești în siguranță. Totuși, dacă ai puțină judecată sănătoasă, te vei putea proteja de majoritatea pericolelor. Este important să cunoști foarte bine starea ta de sănătate și să ai asigurări de sănătate în caz de accident. Evită zonele cu o rată mare de infracționalitate și fii chibzuit atunci când alegi trasee mai dificile. 

Așadar, nu mai sta pe gânduri și rezervă biletul de avion și cazarea. În cel mai rău caz, te vei întoarce cu o serie de povești amuzante deci nu ai nimic de pierdut. Vacanță plăcută! 

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2