fbpx

Icon Scrie un comentariu

joc ruleta

Există strategii de joc pentru ruletă, care măresc șansele jucătorului? Care sunt acestea și cum afectează jocul? 

 

Jocul de Ruletă face parte din categoria jocurilor de noroc și de aceea face parte din inventarul fiecărui cazinou, indiferent dacă acesta este fizic sau online. Mulți jucători consideră că linia între noroc și îndemânare, în cazul ruletei, este puțin neclară. Locul unde se oprește bila este determinat de șansă pură, dar în timp, mulți jucători au reușit să realizeze câștiguri mari prin utilizarea unor strategii corecte. Ca să ne scufundam în adâncurile jocului de noroc și să dezbatem acest subiect, al ruletei online, este necesar mai întâi să învățațimai mult despre acest joc.

Întrebarea la care o să încercăm să răspundem este dacă, utilizând strategii de joc trebuie să ne bazăm și pe noroc, dar în prima fază să vedem cum funcționează "Roata Diavolului"?

În timp ce sunt zeci de variații de ruletă, de la diferiți furnizori de software, sunt doar două jocuri principale, Ruleta Franceză și Ruleta Americană. Ruleta Franceză și variațiile ei au aceleași reguli, au 37 de buzunare, de la 0 la 36, pe când Ruleta Americană are 38 de buzunare, cu un zero extra adăugat. Principul la jocul de ruletă este ca jucătorul să pună pariu pe un număr, pe o grupare de numere, pe o secțiune sau pe o culoare, dealerul învârte roate, rostogolește bila și se așteaptă rezultatul, unde aterizează bila. Diferența între cele doua jocuri este chiar dublu zero, care micșorează șansele jucătorului considerabil, la pariurile pe număr sau pe culoare. Până aici totul se bazează numai pe noroc, spunem noi!

Jucătorii profesioniști spun altceva, că există strategii la jocul de ruletă care ridică cotele în favoarea lor. De-a lungul timpului au fost încercate zeci de strategii, dar se pare că doar două funcționează într-adevăr. Una dintre ele este strategia pentru pariuri progresive, Martingale – jucătorul pune un pariu pe o culoare, câștigă - reia pariul de la aceeași miză; pierde - dublează suma pariată pentru un pariu nou, câștiga - se reia pariul de suma inițială, pierde – se dublează iar pariul și tot așa până câștigă. 

Dezavantajul la această strategie este că trebuie jucată cu cele mai mici pariuri posibile, astfel riscul de a rămâne fără bani sau de a atinge miza maximă permisă la masă este foarte mare. În principiu, această strategie funcționează, cu 50% șanse să cadă culoarea pariată, iar dublarea pariului recuperează banii pierduți, dar sunt și 50% să cadă cealaltă culoare până când se epuizează tot bugetul alocat.

Următoarea pe listă este strategia Labouchere, de anulare, un sistem avansat de calcule, care poate aduce câștiguri mari dar care vine cu risc ridicat. Jucătorul trebuie sa aibă clar în minte câte unități vrea să câștige, să spunem 10 RON, si această sumă trebuie enumerată într-un șir, gen 1-2-3-2-2, care prin adunare rezultată 10. Și la acest sistem se folosesc doar pariurile pe culoare sau par/impar iar miza este determinată de suma înzecită ale celor două capete din șir, 1+ 2 = 3, deci 30 RON. Dacă este un rezultat câștigător, atunci cele două capete folosite vor fi anulate, șirul va arată așa 2-3-2 și se reia pariul la următoarea miză, 2+ 2 = 4, adică 40 RON. Dacă se câștigă se reia seria sau se închide jocul, dacă se pierde, cifra patru va fi adăugată la șir și miza va fi recalculată. Avantajul la aceste sistem este că un câștig este suficient de mare să anuleze toate celelalte pierderi. Există o oarecare asemănare între cele două strategii, dar la aceasta din urmă, dublare mizei se face într-un ritm mai încet. La fel ca și la Martingale, sistemul se bazează pe probabilitatea de 50%.

Aceste două formule sunt probate și eficiența lor a fost dovedită, într-adevăr cresc șansele de câștig, dacă sunt folosite pentru o perioadă scurtă de timp. Se cunoaște foarte bine faptul că Banca este cea care câștigă pe termen lung

Deci, ruleta online este un joc de noroc sau de îndemânare?

Dacă jucătorul nu are norocul să cadă bila pe culoarea pariată, probabilitate de 50%, până se termină bankroll-ul sau nu mai poate dubla până la următorul pariu câștigător, deoarece a atins limita maximă la masă, rămâne așa, că nu a avut noroc, sau nu a fost suficient de abil?

Jocurile de noroc sunt o modalitate de divertisment care crește rapid în popularitate și trebuie tratate ca atare. Sunt sute de variații de jocuri care pot fi încercate, de la sloturi, la blackjack, la poker, ruletă si zaruri, unele sunt jocuri de abilitați, altele doar de noroc. 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator