fbpx

Scrie un comentariu

Iata care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale unei case high tech

Daca pana nu demult o admiram doar in filmele SF, casa inteligenta, supra-dotata tehnologic, este o realitate tot mai comuna a zilelor noastre. Conceptul de high-tech presupune gestionarea tuturor functiilor aferente locuintei, printr-o simple apasare de buton. Dupa cum putem deduce din denumire, casa high-tech, este construita si amenajata in conformitate cu ultimele inovatii tehnologice, scopul sau principal fiind acela de a spori cat mai mult confortul si de a usura viata oamenilor. 

 

Si chiar daca multi dintre noi visam la aceasta casa desteapta, care la simpla manifestare a intentiei noastre, ne satisface toate nevoile, e bine sa luam in calcul atat avantajele cat si dezavantajele sale.

Cu totii ne dorim o locuinta moderna, multifunctionala, insa oare aceasta casa high-tech are doar avantaje, sau exista si o serie de dezavntaje?

  • AVANTAJE

Materialele utilizate in constructia unei case high-tech, sunt alese in asa fel incat sa reduca semnificativ consumul de energie si sa minimizeze expunerea la substante toxice, izoland foarte bine interiorul. Dispunerea plafonului si a peretilor are menirea de a asigura o buna ventilatie a incaperilor, impiedicand astfel umezeala si formarea mucegaiului. Si daca te intrebi cum aceasta supra-tehnologizare se poate imbina cu un aspect placut si cald al locuintei, acest lucru este posibil prin integrarea notelor rustice, a culorilor deschise si a lemnului, indulcind astfel rigiditatea stilului high-tech.

Simplificarea si reducerea timpului investit in activitatile casnice pe care o persoana trebuie sa le desfasoare in propria locuinta, printr-un sistem complex de automatizare. Astfel, printr-o simpla comanda digitala, poate fi setata intensitatea luminii, temperatura ambientala, si apa curenta, precum si resutl facilitatilor din locuinta, si anume, televizorul, sistemul audio, camerele de supraveghere sau usa garajului. Si cum securitatea locuintei este extrem de importanta, intra in magazinul online A2t.ro , si alege un sistem performant de supraveghere video care sa iti asigure protectia si confortul spatiului tau personal.

Un alt avantaj semnificativ consta in faptul ca utilitatile si dizpozitivele electronice ale casei high-tech, pot fi controlate de la distanta, astfel incat printr-un simplu swipe al ecranului, puteti porni caldura cu cateva ore inainte de a ajunge acasa, pentru a va delecta intr-o atmosfera placuta.

  • DEZAVANTAJE

Chiar daca o casa high-tech pare una ideala, aceasta prezinta si anumite dezavantaje, printre care cel mai semnificativ este expunerea locatarilor la radiatii si la un camp magnetic extrem de puternic. Data fiind complexitatea retelei tehnologice din locuinta, radiatiile ultraviolete, X si gamma pot afecta pe termen lung starea de sanatate a proprietarilor.

Ceea ce am mentionat anterior ca fiind un avantaj, si anume posibilitatea de a controla de la distanta, prin intermediul smartphone-ului, facilitatile din locuinta are defapt doua fatete. Dezavantajul consta in faptul ca semnalul transmis prin internet, poate fi interceptat de hackeri, existand astfel riscul de a fi furate datele tale personale.

 

Un alt dezavantaj, de altfel previzibil, al caselor high-tech, consta in costul ridicat al lucrarilor. Folosind materiale de constructii alternative, regenerabile si tehnologii de ultima generatie, investitia intr-o astfel de casa este una considerabila.Sursa imagine: Pixabay.com

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator