m install
petlinii
nello construct

Cum ne pregătim mașina pentru vacanță sau de ce să NU plecăm la drum cu anvelopele nepotrivite

floris

E perioada vacanțelor și toată lumea face pregătiri pentru câteva zile de relaxare așteptate încă de acum un an. Dacă încă nu ai fost în vacanță și plănuiești să pleci în concediu cu mașina, nu uita că și aceasta are nevoie de câteva pregătiri… de vară. Pentru că nu vrei, cu siguranță, să rămâi în pană la propriu, în drum spre mare, iată la ce să fii atent înainte să urci bagajele în mașină, astfel încât să fii sigur că începi vacanța cu dreptul.

 

Anvelopele potrivite fac drumul să pară mai scurt

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, înainte de a porni la drum lung cu mașina, e să verifici starea anvelopelor. Acestea nu trebuie să fie uzate, pentru că pot ceda exact când nu te aștepți. În plus, atunci când anvelopele sunt uzate, există și riscul unor explozii de cauciuc, ce te-ar putea pune în pericol atât pe tine, cât și pe alți participanți la trafic.

Dacă nu te pricepi să verifici starea cauciucurilor mașinii, cel mai bine apelează la serviciile unui specialist. Acesta îți va spune exact care e gradul de uzură al anvelopelor și cam câți kilometri ai mai putea face fără să le schimbi. 

Dacă, totuși, vrei să pleci în vacanță în deplină siguranță, atunci când mergi la vulcanizare alege din modelele de anvelope vară continental, care sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai sigure modele de cauciucuri existente pe piață. 

Anvelopele de vară Continental  sunt fabricate după tehnologia muchiilor tăioase, au dovedit deja performanțe la nivel înalt și sunt concepute astfel încât să ofere conducătorilor auto tot confortul și siguranța de care au nevoie în timpul deplasărilor cu mașina.

Cum alegem anvelopele potrivite

Specialiștii spun că mașina trebuie echipată cu anvelope potrivite pentru fiecare anotimp în parte și că anvelopele all season sunt un compromis nefericit care poate duce la tragedii pe șosele.

Iată la ce trebuie să fii atent atunci când alegi anvelopele:

  • pneurile potrivite pentru mașină: anvelopele alese trebuie să fie potrivite pentru o anumită viteză maximă, pentru un anumit tip de încărcătură a mașinii și pentru frânare optimă
  • echilibrarea roților după schimbarea cauciucurilor: e bine să nu pleci la drum până când mașina nu e perfect echilibrată
  • presiunea din roți: asigură-te că ai mereu în roți presiunea recomandată de producător, în caz contrar riști să uzezi anvelopele mai devreme decât e cazul
  • remedierea problemelor la sistemul de direcție: atunci când montezi anvelopele de vară, roagă specialistul să verifice și geometria roților, ca să fii sigur că din cauza gropilor și a denivelărilor nu au avut de suferit șuruburile sau unele conexiuni din cauciuc. Dacă ai noroc și sunt depistate la timp, problemele pot fi remediate fără să te ardă prea tare la buzunar

Cât costă un set de anvelope de vară

Dacă tot trebuie să mai scoți niște bani din buzunar înainte de vacanță, pentru anvelope, e bine să te documentezi de unde le achiziționezi, ca să plătești pentru ele prețul corect. Prețurile unei anvelope de vară pleacă de la circa 200 de lei și pot ajunge până la 2.000 de lei, în funcție de modelul ales. În această perioadă există și producători care oferă diferite bonusuri. De pildă, la un set de anvelope cumpărat ai, fie transportul, fie montajul gratuit.

Sursa foto: shutterstock.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda