fbpx

Scrie un comentariu

Cum sa ti gestionezi eficient banii 3 sfaturi de mare importanta

Muncești din greu, programul tău este full time și abia mai poți avea timp pentru tine și familie. Banii pe care îi câștigi se duc pe lucruri de care nu ai nevoie. Atunci când mergi la cumpărături, constați brusc că îți lipsește un anume  lucru și este mai bine să-l achiziționezi. Însă, omiți să iei lucrurile cu adevărat importante și salariul tău pe o lună se termină într-o zi sau chiar mai puțin. Este necesar să înveți cum să-ți gestionezi banii, astfel încât să-ți rămână măcar jumătate din salariu și să te poți descurca cu cheltuielile. 

 

Vrei să gestionezi bine banii astfel încât să nu te stresezi cu plățile? Îți prezentăm 3 sfaturi eficiente pentru această situație 

  1. Stabilește țeluri de lungă și scurtă durată 

Înainte de a trece la calcule mai complicate, trebuie să stabilești țeluri de lungă și scurtă durată pe care dorești să le îndeplinești. Țelul de scurtă durată trebuie să includă suma de bani pe care vrei să o economisești lunar. Iar cel de lungă durată se referă la plățile pe care le vei efectua - vacanță, cumpărarea unei mașini sau a unei case. În cazul în care dorești să planifici bugetul personal, este necesar să faci o listă cu toate veniturile și  cheltuielile pe care le ai. Există programe dedicate care fac acest lucru și obții un răspuns rapid. 

  1. Momente de relaxare 

După atâta muncă, ai nevoie și de relaxare, dar să nu implice o sumă considerabilă de bani. Există multe metode foarte bune pentru a te distra, pariurile sportive, descoperă ponturile  pentru a avea o șansă de câștig. Pe lângă acestea, te poți relaxa și făcând alte activități, cum ar fi: să asculți muzică, să te plimbi prin parc. Acestea nu necesită bani și te poți distra în voie. 

  1. Închiriați în loc să cumpărați 

Majoritatea oamenilor preferă să cumpere în loc să închirieze. În cazul în care vorbim despre lucruri pe care le folosești o singură dată, atunci este de preferat să închiriezi. Încearcă să închiriezi DVD- urile, revistele, filmele, jocurile, echipament atletic sau alte obiecte. Vei economisi bani și vei păstra mai mult spațiu pe rafturile din casă. Este o soluție eficientă și potrivită pentru tine. Oamenii ar trebuie să înceapă să practice această opțiune, dar încă există reticența asta. Dar, pe măsură ce timpul trece, aceștia vor accepta ideea și chiar vor pune în aplicare. 

În concluzie, ai grijă de salariul tău și gestionează-l inteligent pentru a nu întâmpina situații dificile și a fi nevoit să te împrumuți pentru a supraviețui. Trebuie să știi să combini în așa încât să ai parte de momente de relaxare, dar să și investești cumpătat în lucruri cu adevărat importante și necesare. Ține cont de toate informațiile expuse mai sus și nu vei întâmpina probleme de gestiune. Banii au o însemnătate mare și se câștigă greu, astfel că este bine să economisești și să pui accentul pe ceea ce contează foarte mult. Nu uita să te distrezi! 

Sursa foto: www.shutterstock.com 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator