Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

EDO Garage: Cand este momentul propice pentru inlocuirea bujiilor?

kaufland 650x100 22.12

Bujiile sunt elemente ale unui motor care emit scantei electrice al caror rol este de a porni arderea in interiorul cilindrilor unui motor ce functioneaza cu benzina. Fara scanteie, un motor pe benzina nu va porni si nu va functiona. Ca si parte a intretinerii periodice, bujiile trebuie inlocuite la un moment dat. Cand? Acest moment depinde de multi factori. Inainte de toate insa, este timpul sa aflati de ce trebuiesc inlocuite bujiile.Bujiile

Scanteia, creata de impulsuri de inalta tensiune, apare intre capul si electrozii de la capatul inferior al bujiilor. Odata cu trecerea timpului, capul si electrozii se uzeaza. Odata ce diferenta dintre acestea creste, este necesara o tensiune tot mai mare pentru a produce o scanteie. Acest lucru adauga o presiune suplimentara asupra componentelor sistemului de aprindere, lucru ce rezulta in erori alte fiselor sau ale bobinei de aprindere. O eroare a fiselor sau a bobinei de aprindere va rezulta in rateuri ale motorului, iar dumneavoastra ca si soferi, va trebui sa va programati la un atelier auto pentru o diagnoza.

Exista semne de uzura ale bujiilor?

In unele cazuri se poate observa ca motorul nu porneste la fel de usor, sau ruleaza intrerupt. De asemenea, in unele cazuri, bujiile defecte nu prezinta nici un semn. In afara de uzura regulata, bujiile trebuiesc inlocuite daca devin murdare. Acest lucru se poate observa printr-o inspectie vizuala. Bujiile murdare sau acoperite cu calamina pot fi gasite la autoturismele care sunt conduse adesea doar pe distante scurte, la autoturismele cu un numar mare de kilometri la bord, sau la autoturismele care consuma mult ulei intre schimburile regulate.

Dupa cum am spus si mai sus, cele mai comune simptome ale unor bujii defecte sau murdare sunt reprezentate de rateuri ale motorului, dificultati de pornire ale motorului, sau instabilitate la relanti. Cu toate acestea, la un drum intins pe autostrada, motorul se poate comporta normal. Este recomandat ca atunci cand inlocuiti o bujie, sa le inlocuiti pe toate.

Uzura bujiilor

Cat timp functioneaza bujiile? Exista doua tipuri de bujii: bujii conventionale si bujii cu varf de platina sau iridiu. In mod normal, bujiile conventionale trebuiesc inlocuite la un interval de 30 – 50 de mii de kilometri. Intervalele de inlocuire la bujiile cu varf de platina sau iridiu este mult mai mare, si este cuprins intre 70-100 de mii de kilometri. Pentru a afla intervalul recomandat de inlocuire a bujiilor in cazul autoturismului vostru, cititi manualul tehnic al acestuia. Bujiile conventionale au un pret accesibil cuprins intre 25 si 60 de lei, fiecare bucata. Pretul manoperei pentru inlocuirea acestora nu este foarte ridicat dar depinde de motor.

Pentru detalii sunati la 0722.579.797

 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...