fbpx

Icon Scrie un comentariu

Lapte 01

Reprezentantul societății SES Lapte Cluj SRL, care deține cele 4 dozatoare de lapte crud (100% natural, neprocesat, proaspăt) din Turda și Câmpia Turzii, a avut amabilitatea să ne ofere unele detalii despre laptele neprocesat comercializat în zona Turzii.

 

Articolul publicat de TurdaNews, cu privire la apariția dozatoarelor cu lapte crud, neprocesat, 100% natural și proaspăt, din Turda și Câmpia Turzii, a atras numeroase citiri, publicul fiind interesat de toate amănuntele legate de condițiile în care se livrează acest lapte.

Iată ce a precizat Bogdan Revnic:

”Pretul laptelui este de 3 ron/litru si este afisat la vedere pe automatul de lapte.
Automatul de lapte nu da sticle pentru motivul ca nu ne putem asuma responsabilitatea pentru igiena recipientelor. De aceea sfatuim cumparatorii sa vina cu recipiente proprii.
Aparatul da rest doar monede si accepta bancnote de 10, 5, 1 ron si doar monede de 50 bani.
Cantitatea minima de lapte care se poate cumpara o data este de 0.5l, iar cea maxima 5l.
Aparatul se opreste dupa fiecare litru de lapte. Daca se cumpara mai mult de 1 litru este necesar ca dupa fiecare litru sa se apese iar butonul START.
De exemplu:
1 Daca se introduc 6 RON, aparatul o sa dea 1 litru de lapte, dupa care trebuie repozitionata sticla si apasat iar START
2 Daca se introduc 5 RON si se cumpara 1L lapte, dupa ce se umple sticla se apasa butonul REST si primiti restul
3 Daca se introduc 2 RON, aparatul o sa va dea lapte de 2RON - aproximativ 0.6L.
Laptele este de calitate superioara, "neinmultit", crud si este verificat de doua ori pe luna de catre laboratoare de analiza independente precum si de catre DSVSA (acestea sunt afisate pe automatele de lapte).
Animalele de la care provine laptele sunt atent supravegheate de catre un medic veterinar, ferma fiind obligata sa colaboreze cu  un medic veterinar din cadrul DSVSA, deoarece este autorizata DSVSA. De asemenea, ferma este autorizată pentru livrare de lapte crud.
Data mulgerii si data alimentarii precum si termenul de valabilitate apar afisate pe automat, acest lucru fiind obligatoriu prin lege.
Laptele este transportat de la ferma la automat in conditii optime, cu autoturism autorizat DSVSA in rezervoare de inox igienizate si dezinfectate.
Laptele are grasime intre 4 si 4.5% si nu este procesat.
Pentru orice defectiune sau nelamurire sau intrebare se poate apela numarul de telefon afisat pe fiecare aparat.”

LOCAȚII lapte proaspăt, 100% natural, în Turda și Câmpia Turzii:

·  Turda, str. Calea Victoriei nr. 100 (în stația de autobus de la Materna)

·  Turda, str. Calea Victoriei nr. 118 (lângă second hand, în stația Micro III)

·  Turda, str. Andrei Mureșanu 12-16 (în stația de la spital) 

·  Câmpia Turzii, str. P-ța Mihai Viteazu nr. 11 (lângă Queens)

    Câteva informații simple despre lapte:

  • Produsele lactate sunt o sursă excelentă de numeroși nutrienți esențiali (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, vitamina D) care, împreună, ajută la protecția oaselor și întărirea dinților.
  • O singură cană cu lapte asigură 30 % din valoarea zilnică de calciu necesară.
  • Cercetătorii au descoperit că vitamina D este esențială pentru întărirea sitemului imunitar, reducerea apariției diferitelor boli și ajută la o mai bună tensiune arterială.
  • Tot studiile sunt cele care au arătat că persoanele consumatoare de lapte, ori produse din lapte, pot pierde în greutate, grăsimea din corp fiind mult mai mică în comparație cu a celor care nu consumă lapte deloc.
  • Laptele, datorită proteinelor care îl compun, poate satisface senzația de foame cu mai mult succes decât o fac alte băuturi.
  • S-a demonstrat că ciocolata cu lapte, bogată în proteine și carbohidrați, este soluția perfectă pentru corpul uman supus unui efort intens.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator