În timp ce unii se dau de ceasul morții, că-și udă jențile la autoturisme, alții sunt nevoiți să intervină pe teren pentru a remedia problemele apărute în urma furtunii apărute. E drept, nu e nici prima, nici ultima…
Poate vreți să știți cam ce există prin canale și de ce se înfundă?! Am publicat videouri și poze, cu intervențiile de curățare ale celor de la CAA. De la chiloți, la pempărși, la cabluri electrice sau la haine nefolositoare, aproape de toate au găsit în canalizare! 🤔 (vezi fotografii la finalul acestui articol de opinie!)
Eu am înțeles că multora nu vă place să vă udați jențile la mașini, dar hai să facem un efort și să înțelegem: canalizarea nu este coșul de gunoi! Pentru că efectele tot noi le suportăm…
E adevărat, oameni cum sunt și cel din imagine (uitați-vă pe fața lui, chiar crede cineva că-i face plăcere să vină duminica la intervenție, pentru a rezolva cât mai repede o problemă?!). Dacă începem cu asta, deja ne rezolvăm o parte a problemelor!
Hai să ne respectăm între noi! 🤗 Că ploile astea, din păcate, cred că vor deveni o obișnuință… Nu-s doar la Turda, puse special de primar. 🤣
Oricum, RESPECT MAXIM pentru omul ăsta din poză! 👏 Nu-l cunosc, ca să nu fie discuții…
Dacă ne-am schimba fiecare un pic atitudinea, multe s-ar mai schimba în bine în jurul nostru. Tot asta vă spun și asta o să vă spun! 🫣 Și nu e vorba să-i ”protejez” pe cei de la CAA, că omul ăsta din poză numai de protecția mea n-are chef, ci de a ne schimba un pic în bine, de a conștientiza că și acțiunile noastre, chiar dacă le facem între patru pereți și nu ne vede nimeni, impactează în societate, afectându-ne pe toți, deopotrivă. Că sunt și alte probleme, evident că sunt! Dar eu am făcut referire strict la ceea ce ține de noi, ca să nu îngreunăm și mai mult situația (care este cam aceeași și în alte părți, că nu-i Turda sau Câmpia Turzii o enclavă în care doar aici se produce așa ceva).
Că vi se udă janta la mașină, că s-a adunat niște apă, din cauza furtunii, nu e un motiv să vă smiorcăiți! Întrebați-o pe Dana Budeanu, ce ar spune despre acest gen de fătălăi (fără supărare).
V-ar zice ceva de genul: ”Bine, băi, v-ați udat jentuța la mașina aia pe care-o alimentați cu 30 de lei, că mai puțin nu vă permite casiera de la benzinărie… Da pe mămica ați sunat-o, să-i spuneți ce-ați pățit?! Să vă pupe pe frunte, de gingași și fătălăi ce sunteți?!”. 🤣
Sincer acum, m-a distrat că sunt foarte mulți ”bărbați”, veșnic nemulțumiți (eu v-aș zice cum se rezolvă problema, dar după aia iar se iau unii de mine, chiar dacă sfatul este extrem de util și practic)… Și chiar nu înțeleg: o fi femeile mai relaxate de felul lor, or fi mai ”bărbate” sau de când cu schimbările astea cu Părinte 1 și Părinte 2, nu mai știm clar care-s unii și care-s alții?!
Precizare pentru cei cu IQ sub 90 (că sunt și de ăștia):
– Nu intenționez să minimalizez problemele grave care pot apărea în urma unor ploi mai sănătoase (le tratăm și pe TurdaNews, de fiecare dată)
– Dar nu confundați problemele grave, cu udatul jentuțelor!
Și data viitoare, vă zic la Dănuța, să vă bage ea mințile-n cap! Acum am luat-o așa frumos, prietenește, ca de la bărbat la bărbat (sau ce-ați fi). Că m-am săturat de atâtea plânsete ”masculine”, pe rețelele sociale, chiar dacă Bitmann zice că ”și bărbații plâng câteodată”. D-apăi, chiar la fiecare ploaie?! 🤣
Gelu FLOREA – jurnalist TurdaNews
TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.
Pentru exemplificare, vă arăt niște poze cum arată niște rețele de canalizare (ca să nu fie dubii și nici interpretări):
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Plătesc bine cei de la CAA astfel de capodopere jurnalistice? Întreb doar de curios.
Nu plătesc. Dar, sugestia dvs este binevenită! 🙂
Pe dvs vă plătesc bine cei care își aruncă pempărșii la canal?! Sau… e vorba chiar de dvs?!
Nu trebuie generalizată treaba aceasta cu pemparsii pentru 2 3 oameni care nu au cei 7 ani de acasă. Am întrebat doar pentru că pozele sunt făcute de cei de la C A A. Și totuși ținând cont de ce prețuri au ar merita și ei o lecție. Sau la faptul că lucrările făcute de ei sunt doar de mântuială sau chiar la faptul că sunt mulți acolo care nu și merită banii,? Dar ăsta deja este alt subiect pe care n o sa l abordați niciodată din considerente jurnalistice bănuiesc 😊😊
Pozele nu sunt făcute de către cei de la CAA! Pozele mi-au fost transmise ieri, de o persoană din administrația publică din Câmpia Turzii (că și acolo au aceeași problemă), spunând că astfel pot să-mi argumentez și mai bine ceea ce am scris.
Nu știu cine nu-și merită banii de acolo… Nu am acces la astfel de date. Dacă puteți face o analiză sau considerați că se încalcă legea, cumva, puteți face o sesizare organelor abilitate.
ce pot, însă, să vă spun, este că numărul de personal a scăzut semnificativ și constant, începând din anul 2016, ajungând de la 361 de persoane (2016) la 306 persoane (2022).
Sursa: https://www.listafirme.ro/compania-de-apa-aries-sa-20330054/
Nu sunt de acord cu modul dvs de gândire: că le dăm o ”lecție” aruncându-ne pempărșii la WC! Și nu e vorba de 2-3 oameni! De la 2-3 oameni nu s-ar putea produce niciodată efectele care se văd în aceste poze (astea sunt doar câteva, că vorba dvs, dacă apelez la cei de la CAA să-mi trimită astfel de poze, sunt convins că ar fi zeci, dacă nu chiar sute!).
Referitor la lucrări: da, au fost unele probleme și le-am sesizat și noi, pe TurdaNews! Și n-am cerut voie de la nimeni, ca să scriem, așa cum insinuați. Că bănuiesc că nici dvs nu v-ați cerut voie să comentați, de la cei care își aruncă pempărșii, pe care îi apărați cu atâta îndârjire.
Lucrările nu sunt făcute de CAA. CAA este beneficiarul lucrărilor, în calitate de solicitant al fondurilor europene. În rest, lucrări, achiziții, dirigenție de șantier pe fonduri europene, se fac doar cu licitație (cred că și internațională, dacă nu mă înșel).
Dar, subiectul ăsta este foarte complex. Necesită un pic de documentare. Sunt dispus să-l discutăm, cu condiția să vă documentați un pic (cine a făcut lucrările, ce înseamnă insolvență, cum ajunge o societate la insolvență, care este legislația accesării fondurilor europene, ce se întâmplă când pe durata implementării unui proiect există o modificare majoră a tarifelor materialelor, cine și cum stabilește prețul la apă etc).
Mulțumesc!