Gelu Florea: Cum am ”tulburat liniștea și ordinea publică” și cum a intervenit Emil Turdean pentru salvarea ei!

foto_012021_48396498_10211337410186111_7491160496008069120_n

Deși unora li se va putea părea o glumă, vă asigur că tot ceea ce scriu în acest articol de opinie este cât se poate de real, chiar dacă trist, din punctul meu de vedere. Pentru că mi s-a adus la cunoștință că am ”tulburat liniștea și ordinea publică” cu o întrebare pe Facebook, pentru că există un dosar penal pe rol în care am fost citat ca ”martor” de către Biroul de Investigații Criminale al Poliției Turda (serios!) să-l bag la ”pârnaie” pe Gelu Florea (nu-i glumă, pe bune!) și pentru că am dat declarații în prezența a doi avocați trimiși de Emil Turdean, care s-a decis să intervină pentru că ”liniștea și ordinea publică” să nu mai fie deranjată în vecii vecilor!

Totul a început cu o citație, în care eram chemat să dau o declarație în calitate de MARTOR.

Era vorba despre un Dosar Penal, despre Biroul de Investigații Criminale (deci, chestie serioasă, nu glumă!) și despre un organ de cercetare al Poliției Judiciare. Habar n-aveam despre ce e vorba!

149771915 3675895152503370 811773033459736222 n

M-am prezentat, ca un cetățean onest, iar la sediul Poliției mi s-a spus că la declarații asistă 2 avocați. După care, mi s-a adus la cunoștință ”speța”. Era vorba despre o postare a mea pe Facebook, din data de 15 martie 2020, în care am pus public o întrebare, la care persoana menționată a răspuns după o zi.

Asta e postarea (la audiere, nu am avut-o în față, dar mi s-a citit):

Screenshot 2021 02 18 at 12.42.03

Și mi s-a spus: ”Ce aveți de declarat?”. ”Să declar… ce?!”, am întrebat firesc. Am fost citat ca martor (sic!), ca să spun despre o postare a mea de pe Facebook?! OK! Dar… care-i legătura cu Biroul de Investigații Criminale sau, mai concret, ce s-a încălcat sau de unde până unde o postare a mea de pe Facebook a ajuns obiectul unui dosar penal atât de serios?!

La care polițistul mi-a răspuns că este vorba despre o faptă privind ”tulburarea liniștii și ordinii publice”. Și că a depus o plângere Emil Turdean, USR-istul turdean care nu mă înghite și care are o tristețe în fiecare zi în care află că încă mai trăiesc. ?

Bun, să nu mergem mai departe până nu punem și definiția faptei penale incriminate:

”Art. 371 (Cod Penal – Infracțiuni contra ordinii și liniștii publice)

Tulburarea ordinii şi liniştii publice

Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”.

Eu zic să mai citiți o dată! Cred că ați fost atenți: violențe, amenințări, atingeri grave, tulbură ordinea și liniștea publică, închisoarea… ? Iar la asta e băgată postarea mea de mai sus! Păi, eu ce să mai zic de Emil Turdean și acoliții lui, care m-au făcut troacă de porci nu alta, tot pe Facebook, încercând să mă decredibilizeze și să-mi distrugă afacerea?! Că au încercat să comită un atentat împotriva umanității?! Sau că au subminat interesele economiei naționale?! Ori, poate că au săvârșit un genocid?! ?

În fine, m-am chinuit să zic ceva despre postare… Că e greu… Ce poți spune despre o postare publică, evidentă, pe care o vede oricine?!

Dar, să nu mergem mai departe și să explic contextul: Emil Turdean e tipul ăla care atunci când aude de Gelu Florea, brusc înjură și își jură că mă ”termină”! Cam ca la fermă… În fine, e cam greu să-l mai educăm la vârsta pe care o are, așa că nu mai insist.

Cei de la T9, creația ong-istă a lui Emil Turdean, ca să-i facă imagine candidatului USR Andrei Suciu (dovadă e și faptul că după alegerile din septembrie 2020 și-au abandonat toate proiectele ong-iste și… n-au mai făcut nimic!), au anunțat public că nu mai au ce discuta cu mine, că nu-mi mai răspund la nicio întrebare etc. În acest context am pus întrebarea pe contul meu de Facebook (nici măcar nu am făcut vreun articol pe tema asta!), iar Emil Turdean a răspuns prin intermediul paginii T9, dar și prin intermediul unor mențiuni făcute de el pe acea pagină.

Iată postarea lor (care, fie vorba între noi, nu a generat nicio ”tulburare a ordinii și liniștii publice”):

Screenshot 2021 02 18 at 12.58.46

În primul rând, o precizare: NU AM AFIRMAT nicăieri că Emil Turdean ar fi infectat! Am întrebat, doar, dacă e adevărat că s-a întors din Germania și dacă trebuia sau nu să respecte unele măsuri de izolare! Atât! Dar, evident, acoliții lui Emil Turdean au dreptul să interpreteze cum vor ei, că doar de aia-s catalogați neo-marxiști, nicidecum niște iubitori de democrație (mai știți ce spunea Rațiu, despre democrație: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!”).

Aici fac o paranteză: au intrat și pe analiza gramaticală a textului! ? Avocatul a zis că e o afirmație. Lucru pe care l-au susținut și cei doctoranzii lingvistici din Asociația T9, care la vremea respectivă au precizat că ”există acolo și un semn de exclamare, care transformă propoziția în una interogativ-exclamativă”, ceea ce este un lucru extrem de ”grav”, deoarece ”comunicarea se transformă în una exclamativă”. ? Asta au înțeles ei din faptul că e pus un semn de întrebare urmat de semnul exclamării. La ferma din Bădeni, poate așa e gramatica… La alții care merg pe la școală, înseamnă: comunicare interogativă și exclamativă în același timp! Și pentru că au absentat de la lecția de gramatică/limba română, să le dăm definiția: ”Toate propozițiile enunțiative și cele interogative, pe lângă rolurile lor specifice, pot exprima o stare sufletească de admirație, mirare, plăcere, mulțumire, nemulțumirea, surprindere, indignare, regret etc. În aceste cazuri propozițiile au o intonație exclamativă și se numesc propoziții exclamative.”. Deci, ei au confundat ”afirmația” cu… ”starea sufletească” exprimată de semnul exclamării pus după semnul întrebării. Dar asta fiind o cercetare mai anevoioasă, o lăsăm pe seama DNA-ului… ? Oricum, la modul sincer vorbind, sper să nu fie arestat și semnul exclamării, pentru complicitate, pentru că ar rămâne limba română mai săracă… Pentru Emil Turdean nu ar fi o problemă, bănuiesc, dar sunt mulți alții care au un vocabular mai vast decât cel folosit pe o uliță din Bădeni.

În al doilea rând: eu nu trăiesc din ”contractele de publicitate” pe care le primesc (cică!) de la Primăria Turda! Dacă aș fi trăit din alea, eram pe străzi de mult… Și nu fac nicio aluzie la faptul că Primăria Turda are facturi neplătite către mine de luni de zile, inclusiv din toamna anului trecut!

În al treilea rând: era greu să dea un răspuns pertinent, care să pună capăt oricărei discuții pe această temă?! 

Iată și precizările lui Emil Turdean (repet: de vreme ce nu era un subiect cât de cât confirmat, n-am mai scris niciun articol pe această temă!):

Screenshot 2021 02 18 at 13.00.28

Să revenim la… declarații.

Am spus că apreciez faptul că Emil Turdean este atât de îngrijorat de ”liniștea și ordinea publică” și că plătește bani avocaților ca să rezolve această problemă. ? Am spus că sunt măgulit de faptul că o simplă postare a mea pe Facebook poate distruge ”liniștea și ordinea publică”, dar că mi-aș fi dorit ca acest efect să fie generat atunci când am scris despre cum unii au protejat hoția de la Zoo Turda, când am scris despre măștile neconforme și despre minciunile T9 când au făcut o ”donație” din banii altora la Spitalul Turda (că asta, da!, era subiect care ar fi trebuit să ”tulbure liniștea și ordinea publică”, numai că… era un subiect delicat pentru ei, având în vedere probele pe care le-am prezentat!) sau despre mirosul pestilențial care s-a abătut asupra localității Bogata, după ce firma stimabilului Emil Turdean a aruncat ”rahat” pe ogor, fără respectarea procedurilor care ar fi trebuit să vizeze… locuitorii. ?

Dar, pe subiectele astea n-a fost deranjată nicio ”liniște și ordine publică”! Evident, nici organele abilitate nu s-au deranjat! ?

Adică, postarea de pe Facebook de mai sus, era muuuuuult mai deranjantă decât:

Andrei Suciu și T9/USR protejează jaful celor 18 miliarde din banul public! De ce oare?!

Mai deranjantă decât articolul ăsta:

GRAV: Andrei Suciu (T9) a prezentat un certificat de calitate FAKE pentru materiale sanitare chinezești! Le-a ”umflat” prețul, ca să-și păcălească donatorii!

Ori decât ăsta:

Afacerile liderului USR Turda împut zona Turzii! Chiar face ce vrea?! (VIDEO)

Serios?! ? Evident, mi s-a spus că aceste subiecte nu fac ”obiectul dosarului”, că Biroul de Investigații Criminale se ocupă de lucruri serioase, care vizează mesajele de pe Facebook. ? Le-am zis că în Turda sunt vreo 31.000 de conturi de Facebook și după ”regulile” puse în cazul meu, vreo 20.000 ar trebui arestați imediat! Evident, m-am oferit și eu, ca să n-o mai lungim prea mult, dacă ăsta e scopul! ? Mi s-a spus că, deocamdată, sunt ”martor” al propriei mele postări. Mă rog, distractiv, având în vedere că avocatul lui Emil Turdean m-a întrebat ”la ce m-am gândit când am făcut postarea” (sic!). Păi, de unde să știu eu, martorul, la ce se gândea Gelu Florea?! Ah, să nu uit: mi s-a atras atenția că dacă nu spun tot ce știu, în calitate de martor, urmează alt dosar penal! ?

Nu o mai lungesc prea tare cu dialogul existent, că n-are sens. Dar trebuie spus și faptul că am fost întrebat dacă scopul meu a fost să-l DENIGREZ pe Emil Turdean! Cum să-l denigrez?! Întrebându-l dacă a fost în Germania?! Ori dacă trebuia să respecte anumite măsuri?! Păi, ce, el m-a denigrat pe mine când a spus că a fost în ”Philiphine via Dubai”?! Acolo unde merg doar ”băieții de băieți”?! ?

Așa, ca o comparație privind ”denigrarea”, vă pun o postare de la un ”prieten” bun al lui Emil Turdean, Stelu Luca:

Screenshot 2021 02 18 at 13.29.16

Și asta e una de aia mai ”soft”… ?

Și acum, câteva concluzii:

  • Biroul de Investigații Criminale al Poliției Turda se ocupă de postările de pe Facebook. De unele! Că nu s-a ocupat de multe altele pe care le-am pus și în care solicitam intervenția celor abilitați (am dat trei exemple mai sus).
  • Emil Turdean a pornit de la faptul că apără ”liniștea și ordinea publică”, dar a ajuns la faptul că l-aș fi ”denigrat”. Iar pentru asta s-a folosit de instituțiile Statului, care și-au pierdut timpul prețios (care putea fi alocat unor chestiuni mai serioase!) pentru a-i cânta în strună fermierului.
  • Dacă cineva are impresia că mă ”sperie” cu proceduri de acest gen, le comunic public că n-am nicio teamă! Din contră!
  • De azi înainte, vă rog să mă menționați folosind și expresia ”interlop”, că doar am dosar penal pentru ”tulburarea liniștii și ordinii publice”, nu?! ?

Sincer, sunt trist! Sunt trist că nu ne facem bine, ca popor! 

Gelu FLOREA – jurnalist TurdaNews

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top